El Consell Comarcal de la Cerdanya i el Banc dels Aliments han aprofitat el gran increment de població que tenen els municipis de la vall aquests dies de punta turística per llançar una campanya de recapte. La mesura té com a objectiu solucionar una situació actual del Banc dels Aliments local que el mateix Consell ha titllat d’emergència per manca de productes i per un augment del nombre de famílies demandants.

El Consell Comarcal ha fet una crida a la població que aquests dies multiplica per cinc el padró habitual de la Cerdanya, i que situa la xifra d’habitants i passavolants a tocar dels 100.000, per omplir amb donacions el magatzem del Banc d’Aliments. La campanya es va activar ahir dissabte dia 12 d’agost i durarà fins al diumenge dia 20. Es recullen aliments bàsics i productes d’higiene. Des del Consell han apuntat que, «donada la situació actual d’emergència al Banc d’Aliments de la comarca, deguda a una notable retallada de la Unió Europea per a aquest any 2023 de l’ajuda del Fons Europeu d’Ajuda a les Persones Desafavorides (FEAD), on no ha previst l’aportació de llet i oli i una baixada molt important de tots els altres aliments que ens arriben, i la situació econòmica en general i la pujada de preus de l’alimentació en particular, ha agreujat la situació precària de moltes persones ateses des de l’àrea de benestar i acció social de la comarca». Davant d’aquest escenari, el Consell «ha liderat i coordinat amb els comerços i els ajuntaments de la comarca aquesta campanya per tal de tenir diferents punts de recollida perquè tant els veïns i veïnes de la comarca com les persones que visiten aquests dies la Cerdanya puguin col·laborar amb el gran recapte cerdà».

Les donacions es poden fer als ajuntaments de Das, Fontanals, Ger, Guils, Isòvol, Lles, Meranges, Prullans i Riu, així com als principals comerços de queviures de Puigcerdà, Prats i Sansor, Alp, la Molina, Bellver, Llívia, Bolvir, Ger, Martinet, Urús i Sanavastre.

En aquests punts de recollida el distintiu de la campanya convidarà els clients a fer les donacions de menjar i de productes d’higiene.