El Consell Comarcal de la Cerdanya ha fet una crida als joves amb menys de 36 anys que tinguin una aptitud especial en alguna activitat ja sigui artística com professional a apuntar-se en el Catàleg de Talent Jove. El catàleg és una nova eina que promou l’àrea de Joventut del Consell per donar una empenta als cerdans a fer-se un nom i ajudar-los a obrir-se un camí professional.

Des de l’àrea de Joventut han argumentat que « amb la voluntat de promoure la millora de l’ocupabilitat i l’emprenedoria de les persones joves de la comarca es porten a terme serveis i eines. En aquest sentit, observant la manca d’espais per desenvolupar les activitats artístiques del jovent a la comarca, aquesta primavera passada es va fer una crida al talent artístic amb la intenció de poder-ne fer un recull i publicar-lo per facilitar el contacte entre artistes i entitats organitzadores de la comarca». Ara, ja unes setmanes després de l’activació del nou servei, el Consell ha editat una primera publicació amb els noms i contactes dels joves que formen aquesta primera generació de talentosos locals. En la primera alineació del catàleg han quedat inclosos joves dels camps de la màgia, la pintura, la música, la fotografia, la dansa i l’artesania amb noms com Laila Bellot de Mussa, Eva Campi d’Aransa, Mireia Fowler d’Urús, Laia i Ainara de Mussa, Laia Font de Mussa, Tradiem de Montellà, Elias Fernàndez de Montellà, Roger Pons de Bor, Jordi Garcia de Das, Aran Vàzquez de Puigcerdà, Iván Fernàndez de Montellà, Joan i Marc Reyes de Puigcerdà, Gina Sales de Bellver, Oriol Garreta de Béixec i Cler Tatoo de Bellver.

Els tècnics de Joventut han remarcat que «sovint sembla que no hi ha recursos artístics a la comarca i anem a buscar aquest talent fora, però tenim un gran potencial desconegut. Per tal de corregir aquesta mancança, hem creat aquest producte». Així, l’objectiu del catàleg és «visibilitzar el talent jove de la comarca, i esdevenir una eina de suport a les administracions locals i entitats organitzadores d’esdeveniments diversos perquè tinguin en compte aquests joves amb un contacte directe».