Regió7

Regió7

La sequera i l’augment de població obliguen Bellver a fer talls d’aigua

L’Ajuntament suspèn el subministrament durant la nit als pobles d’Éller i Cortàs

El poble d’Éller, al terme de Bellver, sense aigua a les nits | ARXIU/M.S.

L’augment sobtat de població amb la cada vegada més gran colònia d’estiuejants, en les prop de 15.000 cases de segona residència i les 200 anuals que s’hi construeixen encara, sumat a la sequera persistent han obligat ja alguns ajuntament de Cerdanya a restringir el subministrament d’aigua. L’Ajuntament de Bellver, un dels que ha atorgat més llicències d’obres en els últims anys situant-se al capdamunt del rànquing en obra nova al país, ha decretat talls nocturns en el subministrament als pobles d’Éller i Cortas.

El consistori ha publicat un ban municipal en el qual argumenta que «vista la situació actual de falta de recursos hídrics a la zona d’abastament d’Éller i Cortàs, i segon les previsions meteorològiques no es preveu cap canvi a mig i llarg termini amb pluges abundants, els comuniquem que età previst un tall d’aigua a partir del dia 19 d’agost de 2023 de les 23 h a les 7 h fins a nou avís». La mesura arriba després que el mateix Ajuntament insistís amb dos anuncis oficials que des del mes de març no es pot regar jardins ni omplir piscines davant l’evidència al poble que alguns veïns ho continuaven fent.

En aquest mateix context, Alp ha vist aquesta setmana com se li ha assecat un dels dipòsits que abasteix el nucli urbà. Es tracta del dipòsit de Font Trillans, el qual porta l’aigua a la zona de ponent del nucli urbà, els veïns de la qual ja han estat patint talls en el subministrament.

En una situació similar es troba Mussa, un dels nuclis de Lles de Cerdanya. En aquesta localitat l’Ajuntament ha hagut d’agafar aigua d’un riu proper i tractar-la per reomplir el dipòsit municipal ja que s’havia esgotat. L’Ajuntament ha demanat als veïns que no la consumeixin perquè en provenir del cabal avançat d’un riu no compleix les condicions sanitàries de l’abastament habitual.

En aquesta mateixa línia, Llívia ha demanat a les empreses de gestió de finques i les de jardineria que s’impliquin en la reducció del consum d’aigua i ha avisat la població que si no s’omplen les reserves, ja per sota de la meitat de la capacitat, aviat no podrà garantir l’aigua per beure.

Compartir l'article

stats