El Festival de cervesa artesana Carpe Birrem ha arribat per quedar-se. L’èxit de la primera edició recuperada d’una experiència anterior, celebrada el cap de setmana passat a la plaça del Call, ha convençut l’Ajuntament de Puigcerdà a apostar per la proposta festiva i gastronòmica. L’equip de Govern ja ha decidit ampliar-la l’any que ve amb més expositors i un molt probablement un nou recinte. 

El Carpe Birrem s’ha plantejat com un espai de degustació de cerveses i alimentació a la plaça del Call els vespres de tres dies, al pic de l’agost quan a la Cerdanya hi ha una gran programació cultural i festiva i, en canvi, Puigcerdà viu un període de menys activitat abans de la Festa de l’Estany. En aquest sentit, el regidor de Fires, Jordi Palomino, ha argumentat que «ens ha funcionat molt be i sobretot amb gent de la vila, que era el que buscàvem; aquests dies hi ha tanta afluència de gent a Puigcerdà i la Cerdanya que creiem que al final aquesta fira es complementa molt be amb aquesta activitat; amb el Carpe Birrem volem donar incentius a la gent perquè vingui a Puigcerdà a passejar i sopar». 

Amb aquest escenari, l’equip de govern te decidit repetir la cita i ampliar-la:«la d’aquest any l’hem preparat amb un mes i mig, però la de l’any que ve la farem amb més cara i ulls; l’objectiu serà col·laborar amb els restauradors locals perquè hi participin». La intenció de la regidoria de Fires és complementar l’oferta de música que acompanyava el Carpe Birrem d’aquest any amb una zona també de jocs infantils per atraure també el públic familiar. En aquest sentit, una de les possibilitats que estudia el consistori que podria donar un nou rumb a la cita seria la seva ubicació al parc Shierbeck. Palomino ha explicat que aquesta és una opció que està sobre la taula perquè la plaça del Call podria quedar petita i, en canvi, l’espai ampli i obert al voltant de l’estany podria funcionar molt be com a escenari per la degustació en un ambient de música al vespre. L’empresa que ha preparat el Carpe Birrem treballa amb el consistori per organitzar més fires.