Dies de tranquil·litat al Banc dels Aliments de la Cerdanya. Abans de l’agost hi havia una situació d’emergència a l’entitat per l’escassetat de productes per abastir les necessitats socials, i es van convocar uns dies de recollida a mitjans d’agost, del12 al 20. La recollida, organitzada pel Banc dels Aliments amb el suport del Consell Comarca de la Cerdanya i Ajuntaments, ha donat el seu resultat. Diferents botigues d’alimentació i supermercats van ser punts de recollida i van facilitar que tothom pogués fer aportacions.

«Ens vam trobar en un moment crític que si no posàvem en marxa la campanya, a partir del 15 d’agost no haguéssim pogut abastir més usuaris del Banc d’Aliments», ha afirmat Cristina Rotella, consellera de benestar i acció social del Consell Comarcal de la Cerdanya. Ella mateixa ha explicat que, anteriorment, la Cerdanya rebia tres vegades a l’any aliments de la Unió Europea a través del Fons Europeu d’Ajuda a les Persones Desafavorides (FEAD). Enguany s’han reduït les aportacions a dues vegades l’any i també n’ha disminuït la quantitat. El Banc d’Aliments ha constatat una baixa aportació quant a llet i oli per part de les ajudes europees.

«Gràcies a aquesta campanya hem recollit 2.000 d’aliments entre productes bàsics, d’higiene personal i per a la llar», ha comentat Rotella. El Banc d’Aliments ha assolit l’objectiu proposat d’aconseguir la quantitat necessària fins que arribin els propers aliments d’Europa. D’aquesta manera, no s’haurà de tallar el lliurament d’aliments que es du a terme a 340 famílies de la Cerdanya, un total de 700 persones. «Amb la pujada de preus dels alimnets que hem patit recentment, la situació precària s’ha agreujat en moltes persones ateses per l’àrea de benestar i acció social de la comarca», comenta Rotella.

En un futur proper, la consellera no preveu que s’hagi de fer una nova recollida, tot i que s’ha d’actuar segons les necessitats de la comarca. «Si no necessitem tants aliments serà bona senyal perquè haurà baixat la demanda o el nombre d’usuaris», afirma. Per altra banda, considera que ara mateix tot indica que la situació actual s’anirà mantenint.