Comença un cap de setmana llarg de tres dies que s’allargarà fins dilluns amb la Diada Nacional de Catalunya. La previsió meteorològica és bona i les ganes de viure els últims dies d’estiu, segons els hotelers, també hi són. Esperen que de divendres a dilluns, els equipaments de la Cerdanya i l’Alt Urgell tinguin un aforament superior al 60%. I la nit de dissabte a diumenge, més ple.

Segons ha explicat Bartomeu Pasqual, director de l’hotel del Lago de Puigcerdà, aquest cap de setmana compten amb un 70% d’ocupació. «Hi ha varietat de reserves. Al ser un pont llarg, hi ha gent que reserva una nit, altres dues i altres tot el pont», ha puntualitzat Pasqual. En el cas de l’hotel Villa Paulita, que se situa just davant del llac de Puigcerdà, la nit de dissabte a diumenge estan complets amb un 100% d’ocupació, i la nit de diumenge a dilluns tenen un 50% de reserves de moment. El perfil de clients que dormiran aquests dies a l’hotel seran parelles sense nens. L’hotel del Prado, ubicat més a les afores del centre, n’és un altre exemple. Ara per ara, compten amb un 95% d’aforament de la nit de divendres cap al dissabte, però les següents nits el percentatge decau.

Tal com ha explicat la portaveu de l’Associació d’Hotels i Càmpings la Cerdanya, Núria Vidal, espera que les reserves pugin augmentar a última hora de cara a dilluns.

En el cas de l’Alt Urgell, l’hotel Andria de la Seu d’Urgell, ha tingut moltes més reserves fetes amb antel·lació que de costum, segons ha explicat el recepcionista, Kilian Visanzay. «El perfil de client que ve al nostre hotel solen ser parelles major de 50 anys, i també és així per aquest cap de setmana», ha explicat Visanzay.

Pel que fa al Parador de la Seu, tot i ser de quatre estrelles, també està a un 85% d’ocupació per aquests dies. «Per dissabte només ens queda una habitació disponible», ha comentat la recepcionista, Gemma Torà. També ha afegit que és un dels caps de setmana de setembre més plens, si es compara amb els següents.

Referent als càmpings, també tenen més demanda que qualsevol altre cap de setmana de setembre i han tingut més peticioons de reserva de bungalous que de parcel·les, segons han explicat els directors.