Prullans acollirà el pròxim cap de setmana una edició de la Fira Arç que te com a objectiu recuperar la cultura remeiera del Pirineu amb l’ús medicinal de les plantes, herbes i fruits silvestres de l’entorn. La Fira Arç se celebrarà els dies 22 i 23 de setembre al Local Sant Esteve i a l’EcoResort de Prullans amb un programa que complement les parades amb xerrades, presentacions i activitats de natura i cultura. 

Segons han avançat els organitzadors, el mateix complex hoteler i l’Ajuntament, la fira oferirà entre altres activitats venda de productes alimentaris, cosmètica, llibres, licors i un racó de lectura. En paral·lel, s’hi obrirà una exposició de plantes i fruits oblidats i es faran xerrades, tallers i una jornada tècnica d’usos i valorització de les plantes aromàtiques i herbes del Pirineu. Com a contrapunt a les activitats comercials i acadèmiques, el programa també ha previst una sortida pel Parc Natural del Cadí-Moixeró i un sopar col·loqui temàtic, elaborat amb fruits i herbes oblidades a càrrec de Cerdanya EcoResort.

La fira començarà el divendres a la tarda amb la jornada tècnica, la qual comptarà amb el president del Grup de Recerca de Cerdanya, Enric Quílez, i la trementinaire Olga Domingo. A les nou es farà un sopar amb fruits i herbes oblidades. Dissabte a l’edifici Sant Esteve l’activitat començarà a les deu del matí amb l’obertura del recinte comercial. En paral·lel es farà una sortida guiada per conèixer la flora de l’entorn a càrrec de l’expert naturalista local Àngel Bonada. A dos quarts d’onze es farà la presentació del conte El tresor de la princesa Moctezuma, de Marta Contreras i Marta Planas i a les onze es projectarà el documental Aleshores penses que la terra és morta, de Florence Lazar. A la tarda es farà un taller d’ungüents antiinflamatoris, un conta contes i un taller de fermentats. 

La Fira Arç compta amb suport de l’Ajuntament de Prullans, l’històric complex hoteler Cerdanya EcoResort, el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Col·lectiu Eixarcolant, el Parc Natural del Cadí-Moixeró, l’Associació Llavors del Cadí i el grup de voluntaris de la fira.