L'Ajuntament de Guils de Cerdanya ha iniciat un projecte per canviar la ubicació i ampliar el consultori mèdic. L'equip de govern ha anunciat la construcció d’un consultori nou més espaiós, i confortable pels usuaris i, alhora, adaptat a les persones amb mobilitat reduïda. El nou equipament ha d’estar enllestit en el transurs de l’any que ve.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde, Toni Trilles, ha remarcat que «aquest és un projecte irrenunciable per a aquest equip de govern. Cal adaptar el consultori perquè tothom hi pugui accedir. El servei actual no permet aquesta possibilitat, per això volem tenir-ho enllestit en els pròxims mesos». Segons han argumentat des de l’equip de govern, l'actual consultori mèdic és al Casal, «un espai reduït pels serveis de dispensari que ha d'oferir. A més, les persones amb mobilitat reduïda han de superar un graó per accedir des de l'exterior. Per si no n'hi hagués prou, el lavabo, és al segon pis i per fer-ne us cal pujar unes escales». Tant és així que el nou consistori s’ha fixat aquesta actuació com una de les primeres del seu mandat: «l'equip de govern de Guils aborda aquesta situació i resolt totes aquestes mancances amb el nou consultori mèdic», han emfatitzat els seus responsables. El projecte que té l’Ajuntament sobre la taula preveu que el consultori estigui ubicat a la planta inferior de l'edifici consistorial, un espai que actualment s'utilitza com a magatzem. El disseny del futur consultori, en un espai més ampli que l’actual, proposa una sala per l’atenció mèdica i d’infermeria, una sala pel servei de podologia i una sala annexa per fer-hi activitats relacionades amb la salut i els hàbits com ara els tallers de memòria.

Trilles hi ha afegit que els accessos seran un dels elements de millora respecte l’actual servei. Així, «l’accés al nou consultori es farà a peu de carrer, sense obstacles. I el lavabo estarà adaptat per a totes les realitats físiques dels seus usuaris. Serà un consultori com cal, pensant amb la comoditat dels qui hi treballen i la comoditat dels seus usuaris que són els veïns i les veïnes de Guils de Cerdanya».