Els joves de Cerdanya disposaran a partir d’octubre d’una nova eina per utilitzar els serveis i comerços locals. L'àrea de Joventut del Consell Comarcal ha impulsat la creació d’un Carnet Jove comarcal que posa a l’abast d’aquesta franja d’edat descomptes en productes i serveis. El projecte te un segon objectiu: ajudar les empreses i comerços locals a guanyar visibilitat sobretot entre el públic local.  

Per a la realització del projecte Cerdanya Jove ha bastit una xarxa d’establiments i empreses col·laboradores i les ha identificat amb un distintiu específic. L’objectiu del nou carnet és «promocionar el teixit social i comercial del territori, i millorar els serveis de proximitat adreçats a la població jove». El nou distintiu ofereix un eslògan gran «Utilitza’l aquí» i l’avís que l’establiment en concret està «adherit a la xarxa de descomptes joves de Cerdanya». En aquesta línia, els creadors del producte han fet una crida als empresaris i botiguers de la comarca perquè s’uneixin a la iniciativa i se sumin a la xarxa de serveis i productes amb descompte: «si ets una empresa de Cerdanya que vols col·laborar amb el carnet jove local podràs gaudir d’avantatges com ara una major visibilitat dels teus establiments i publicitat sense cost a través de la pàgina web, aplicació mòbil i butlletí digital del Carnet Jove, d’abast no només de Cerdanya sinó de tot Catalunya». El projecte te alhora un vessant solidari ja que està vinculat a un programa social que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones joves, segons han explicat des del Consell.

Cerdanya Jove també ha llançat una campanya de promoció del nou carnet perquè el demanin tots els joves de la comarca d’entre dotze i trenta anys d’edat. Des del Consell Comarcal han explicat que «aquest projecte és possible gràcies a l’Oficina Jove de la Cerdanya i tots els establiments que han col·laborat passant a forma part de la Xarxa d’Establiments Col·laboradors de Descomptes Joves, oferint un descompte en el seu establiment i /o servei per al jove que tingui el carnet; s’ofereixen descomptes a la Cerdanya en diferents àmbits com ara salut, moda i complements, restauració, allotjaments, automoció, oci, esports i cultura, estètica i perruqueria, construcció o alimentació entre d’altres». 

Els joves que compleixen els dos requisits poden tramitar-lo a les instal·lacions de la mateixa Oficina de Cerdanya Jove, a la resta d’oficines joves de la comarca o be a través de la pàgina werb de l’ens impulsor, la qual ofereix un formulari específic. 

Jornada d’Ocupació

Per tal de donar a conèixer el projecte, Cerdanya Jove ha programat una presentació en públic del Carnet Jove comarcal. L’acte es farà el dilluns dia dos d’octubre a dos quarts d’onze del matí com a acció d’inici d’una nova edició de les Jornades d’Ocupació i Emprenedoria de Cerdanya. Les jornades es faran durant tot el matí a les instal·lacions de restauració del Poliesportiu de Puigcerdà. 

A les onze se celebrarà la Jornada d’Ocupació amb les trobades presencials entre demandants de feina i empreses. Fins a la una del migdia es farà també la Jornada d’Emprenedoria, amb una sessió d’assessorament sobre ajudes europees i eines de l’administració per crear noves empreses.