Un grup d’aficionats al vol vinculats a l’Aeroclub de la Cerdanya preparen una trobada d’usuaris de l’equipament des dels seus inicis. La trobada la promouen un equip d’aficionats del Bages que van formar part de la primera fornada de pilots de la Cerdanya i, a falta de tancar el programa, preveuen la participació de prop d’un centenar de pilots i aficionats al vol.
La trobada, que es portarà a terme el dissabte dia 21 d’octubre, promou el retrobament de pilots i tècnics vinculats a l’aeròdrom de la Cerdanya des de principis dels anys setanta fins a l’actualitat. Al voltant de l’activitat, els aficionats han reunit documentació i fotografies de l’època que serviran per recuperar records dels anys d’enlairaments a la comarca i, alhora, editar un vídeo que es projectarà al llarg del dia. La jornada se centrarà en una trobada inicial a les instal·lacions de l’aeròdrom entre els components de cada una de les generacions que han anat passant per les instal·lacions de Das i Fontanals i, posteriorment, un dinar de germanor allà mateix i un sopar a Ca l’Eudald d’Alp. Un dels seus promotors, Miquel Vila, ha explicat que a la jornada també hi són convidats els alcaldes i autoritats comarcals. En aquest escenari, Vila ha apuntat que la jornada podria ser un punt de trobada entre autoritats i aficionats que permeti acostar posicions en una etapa de menys activitat a l’aeròdrom. L’última trobada d’aquestes característiques amb antics i joves pilots de l’Aeroclub de la Cerdanya es va fer l’any 2016.
L’Aeròdrom de la Cerdanya, de titularitat entre el Consell Comarcal i la Generalitat, amb l’Aeroclub Barcelona Sabadell com a principal operador. L’equipament es va estrenar l’any 1973 on és ara, recollint un projecte que ja havia ideat un camp d’aviació a la Corona de Bolvir. Des de l’any passat el Consell ha regulat l’activitat de vol amb un descens de les operacions. En aquest sentit, la mesura té com a objectiu reduir les queixes de veïns. Així, per exemple, els vols a vela amb aparells remuntats per avionetes han quedat fixats en vint al dia, en lloc dels 50 que es podien enlairar abans.