Montserrat Fontanet, neboda de la finada Maria Flaqué, expressa el seu malestar perquè «durant mitja hora ens vam haver d´esperar fora al carrer, sota un bon sol». Davant d´aquesta situació, la neboda de Flaqué posa de manifest que, atesa l´avançada edat d´una part dels assistents al funeral (hi havia amics i coneguts de la difunta, que tenia 93 anys en el moment de la mort), n´hi va haver alguns que no es van poder esperar i van haver de marxar. Fontanet considera que el retard «és una falta de respecte tant per a la gent com per a la família» i també afegeix que «si no hagués estat per no faltar al respecte els assistents, la família ja hauríem anat directament al cementiri». A més, Fontanet explica que «en veure que no arribava, tant nosaltres com la funerària vam trucar al rector, però no ens va contestar».

Aquest diari es va posar en contacte amb el rector de Sant Vi-cenç, David de Vargas, que va reduir el seu retard a «vint minuts» i va al·legar que es devia a la coincidència amb l´aplec de Vallhonesta, del qual va presidir l´eucarístia al costat del bisbe de Vic, Romà Casanova. Aquesta missa, però, va començar a 3/4 de 10 del matí i es va acabar quan faltaven, aproximadament, cinc minuts per a les 11 del matí. Respecte a l´hora prevista per a l´inici del funeral, que era a les 12 del migdia, Fontanet explica que «quan va morir ja no esperàvem que l´enterrament es fes ahir (dijous per al lector) i ja pensàvem que seria avui (divendres), però va ser el mateix rector qui va fixar l´hora i el dia per celebrar el funeral». A més, afegeix que la família no hauria tingut problemes que la cerimònia s´hagués celebrat ahir, divendres, en comptes de dijous. Fontanet també posa de manifest que quan el rector va arribar «ens va demanar disculpes, però no les hi vam acceptar» i considera que «sabent que li coincidia amb altres coses i que potser no podria arribar a l´hora, podria haver demanat a un altre mossèn que es fes càrrec del funeral o haver fixat una altra hora».

Per la seva banda, el col·lectiu Mossèn Rovira Tenas, molt crític amb la gestió del rector al capdavant de la parròquia, també va fer públic un comunicat en què lamentava el retard del rector del poble per oficiar aquest funeral mentre estava amb el bisbe. A més, en aquest mateix comunicat, els membres del col·lectiu consideren «una provocació» la presència del bisbe Romà Casanova a l´aplec de Vallhonesta. En el text, recriminen al bisbe la seva actitud davant les diferents queixes que el col·lectiu ha presentant al llarg del darrer any. Fins ara, tots els intents d´aquest col·lectiu per ser atesos pel bisbe de Vic han quedat en no res i no han rebut cap resposta a les cinc cartes que ja li han enviat fins ara expressant-li el seu malestar.