15 de juliol de 2008
15.07.2008
bages

Moltó, president de CDC de la Catalunya central amb el 40 % dels vots en contra

14.07.2008 | 04:40
L´alcalde de Sallent, Jordi Moltó, en una imatge d´arxiu

Els delegats del 15è congrés de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) han escollit aquest diumenge els presidents de les federacions regionals de la formació. La sorpresa ha estat el fortíssim vot de càstig que ha patit Jordi Moltó, que es presentava per primer cop a la presidència de la federació de la Catalunya central, amb el 40,12 % de vots en contra i el 55,81 % de vots a favor. Moltó, alcalde de Sallent, substituirà el veterà Joan Raventós.

El sallentí ha atribuït aquest alt percentatge en contra a la polèmica de «la futura organització territorial». Moltó ha explicat que les comarques de l´Anoia i el Penedès «volen crear una vegueria i per tant una federació nova amb el Garraf, per això no han votat a favor», explicava ahir just després de finalitzar el congrés. A més a més afegia que, tot i el vot de càstig, és una «satisfacció» aquest nou càrrec i «de cara a la feina el primer serà mirar de superar aquests problemes i treballar conjuntament amb totes les comarques».

Pel que fa a la resta de presidents regionals, no hi ha hagut sorpreses. El candidat més votat ha estat el nou president de la federació de l´Alt Pirineu, Albert Alins, que ha rebut el 94,55 % dels sufragis, amb el 3,64 % de vots en contra.

La federació de Barcelona ciutat tindrà de president Jordi Martí, que ha tingut el 78,86 % dels vots i el 16,78 % de vots en contra.

Jordi Turull serà president de la federació Regió 1, que agrupa les comarques de Barcelona, amb el 87,67 % dels vots. Turull ha rebut el 7,77 % de vots en contra i el 4,56% de vots en blanc.

Ramon Farré serà el nou president de la federació lleidatana, amb el suport del 80 % dels vots. Farré ha rebut el 16,13 % de vots en contra.

La federació de Girona torna a comptar amb Eudald Casadesús com a president després que hagi rebut el 77,35 % dels vots dels delegats.

Joaquim Nin serà president de la federació de Tarragona amb el 84,88 % dels vots. El 12,21 % dels delegats tarragonins hi ha votat en contra.

Les Terres de l´Ebre tindran com a president Xavier Pallarés, que ha obtingut el 85,71 % dels vots dels delegats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook