El sallentí ha atribuït aquest alt percentatge en contra a la polèmica de «la futura organització territorial». Moltó ha explicat que les comarques de l´Anoia i el Penedès «volen crear una vegueria i per tant una federació nova amb el Garraf, per això no han votat a favor», explicava ahir just després de finalitzar el congrés. A més a més afegia que, tot i el vot de càstig, és una «satisfacció» aquest nou càrrec i «de cara a la feina el primer serà mirar de superar aquests problemes i treballar conjuntament amb totes les comarques».

Pel que fa a la resta de presidents regionals, no hi ha hagut sorpreses. El candidat més votat ha estat el nou president de la federació de l´Alt Pirineu, Albert Alins, que ha rebut el 94,55 % dels sufragis, amb el 3,64 % de vots en contra.

La federació de Barcelona ciutat tindrà de president Jordi Martí, que ha tingut el 78,86 % dels vots i el 16,78 % de vots en contra.

Jordi Turull serà president de la federació Regió 1, que agrupa les comarques de Barcelona, amb el 87,67 % dels vots. Turull ha rebut el 7,77 % de vots en contra i el 4,56% de vots en blanc.

Ramon Farré serà el nou president de la federació lleidatana, amb el suport del 80 % dels vots. Farré ha rebut el 16,13 % de vots en contra.

La federació de Girona torna a comptar amb Eudald Casadesús com a president després que hagi rebut el 77,35 % dels vots dels delegats.

Joaquim Nin serà president de la federació de Tarragona amb el 84,88 % dels vots. El 12,21 % dels delegats tarragonins hi ha votat en contra.

Les Terres de l´Ebre tindran com a president Xavier Pallarés, que ha obtingut el 85,71 % dels vots dels delegats.