L´Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies és situada al passeig de Catalunya número 7 de la ciutat i, segons fonts municipals, té llicència d´activitat des del 2006.

L´organització Sants dels Últims Dies és una secta que es va fundar als Estats Units l´any 1830 i que, actualment, té la seu central a Salt Lake City (Utah, EUA) i onze milions de membres repartits per tot el món. La secta opera a Catalunya amb quinze seus, les quals estan repartides per onze poblacions. Així, Barcelona acull quatre locals, Terrassa dos i Vilafranca, Martorell, Sabadell, Esplugues de Llobregat, Mataró, Granollers, Tarragona, Lleida i Girona un cadascuna. Al mateix temps, Sants dels Últims Dies forma part de la llista de 83 grups sectaris i de manipulació psicològica que Redune ha elaborat per recollir el nombre de sectes que operen a l´Estat espanyol.

Els Sants dels Últims Dies van ser fundats per Joseph Smith, que es va anomenar profeta a si mateix i que va tenir més de 50 dones. Així doncs, una de les principals característiques que defineixen la secta és la poligàmia. Això va fer que el segon president de l´organització, Brigham Young, introduís una creença dins la secta que es resumia amb aquestes paraules: «els únics homes que arriben a ser déus són els que viuen en la poligàmia». Els altres trets principals són el racisme (la pell negra és un senyal de la maledicció de Déu, segons ells), el foment de les famílies nombroses i prohibicions com no poder consumir cap producte que porti cafeïna, ja que el seu fundador, l´any 1833, «va rebre de Déu una llei anomenada La Paraula de Saviesa que ho prohibeix».

La catalogació dels Sants dels Últims Dies com a secta, segons els experts, és definida per altres trets propis que exerceixen un control sobre les emocions, el pensament i la conducta dels seus membres. Tots els qui formen part de la secta han d´entregar el 10% dels seus ingressos per aconseguir la salvació i, si no paguen, poden ser acusats de trencar la «llei del delme» i de «robar al Senyor». En el terreny de les emocions i del comportament indiquen als seus membres on han de viure i com fer-ho, eviten tots aquells que s´oposen al seu sistema, organitzen les estones de lleure al voltant de les activitats i lleis del seu grup, no poden entrar en contacte amb gent que ha abandonat l´Església i creuen i fan creure als seus adeptes que les seves normes emanen de Déu.

Enguany, cinc membres de l´Església Fonamentalista de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies, una escissió de la secta fundada per Joseph Smith, van ser acusats d´abús de menors per un tribunal de Texas. Entre els acusats hi havia el seu líder, Warren Jeffs, que el 2001 ja va ser condemnat a deu anys de presó per violació.