Impulsat pel rector, Josep Maria Armesto, la parròquia va aprofitar la festivitat per obrir les portes del que serà a partir d´ara el Museu Etnològic Parroquial de Montmajor, un recull d´eines de casa i el camp que radiografien els costums i la forma de vida de la societat durant els últims segles. A la jornada hi va assistir el bisbe de Solsona, Jaume Tresserra, que va beneir el museu i un monument d´Eudald Reig que representa sant Sadurní.

La festa es va iniciar a les dotze del migdia amb la celebració eucarística presidida pel mateix bisbe. En acabat, després de cantar els goigs al sant padró, el rector i el bisbe van entregar uns diplomes a les famílies que han col·laborat amb la parròquia. Armesto va agrair al bisbe haver-lo destinat a Montmajor, i als veïns, el suport que li han ofert durant els dos anys que fa que és a la població. Entregats els reconeixements, pastors i feligresos van sortir a l´era del conjunt religiós per tal que Traserra beneís l´escultura que a partir d´ara dóna la benvinguda als visitants. Es tracta d´una imatge plana de metall que s´aixeca uns tres metres com una silueta damunt un pedrís que delimita l´espai de l´era i un pati frontal.

A continuació, tots van passar a les dependències parroquials on s´ha habilitat el museu etnogràfic. Enmig de la festa, el rector va confessar que se sentia «molt content perquè he tingut molta ajuda i col·laboració. Jo no tinc cap mèrit, perquè tan sols he fet de coordinador». El museu es podrà visitar qualsevol dia de la setmana a hores convigudes, per a la qual cosa tan sols cal trucar a la parròquia. Armesto va explicar que per recollir els centenars d´eines que formen el museu hi ha dedicat prop d´un any i mig i va anunciar que la «joia» del museu és una col·lecció de dues-centes destrals. Tot i això, Armesto va avisar que l´espai «no té cap pretensió, no té cap importància, simplement anar recollint tot allò que els nostes avantpassats utilitzaven al camp i a casa». Hi va afegir que, gràcies al museu, es podran recordar els objectes exposats, ja que en molts casos són eines que ja no es fan.