A més a més, des de l´any 2001 ha fet funcions d´adjunt a la gerència i també ha estat el director d´investigació i transferència de tecnologia d´aquesta institució.

Nascut a Binèfar fa 38 anys, Bonet és enginyer de Forests i enginyer tècnic forestal, i en el seu currículum destaca una tesi doctoral sobre recursos micològics que va ser qualificada amb un excel·lent cum laude per unanimitat. Bonet ha estat professor a la Universitat de Lleida (UdL) i degà del Col·legi Oficial d´Enginyers de Forests de Catalunya.

-Quines són les funcions del director general del CTFC?

-El director general és aquella persona que, a més a més de pensar en el funcionament del centre en el dia a dia, també s´ha de preocupar pel demà i pel demà passat. Les funcions pròpies del meu càrrec són definir l´estratègia del CTFC, actuar com la imatge de la institució (per delegació del president, Eduard Pallejà), representar el centre, ´vendre´ el CTFC de portes enfora i també sóc el responsable de la part operativa.

-La jubilació de l´antic gerent, Francisco Rovira, ha deixat el centre sense aquesta figura. Per quins motius?

-Fa dos anys, quan es va fer el reglament del CTFC, es va decidir prescindir de la figura del gerent, un càrrec amb perfil comercial, responsable de buscar recursos i amb capacitat d´interlocució amb el sector forestal. La mateixa evolució de la institució defineix el seu organigrama; i, actualment, aquesta feina la fa el director general, tot i que reconec que el meu perfil és més científic que el de Francisco Rovira.

-Recentment s´ha estrenat la nova seu del CTFC. Es tracta d´un canvi merament físic o al darrere hi ha un relleu generacional al capdavant de la institució?

-Podem parlar de relleu generacional, però la clau de l´èxit del CTFC és la implicació de tot el personal del centre en els canvis que efectuem. Pel que fa a la nova seu, hi han confluït diversos motius, ja que en l´anterior edifici (l´antic seminari de Solsona) teníem problemes de climatització, de falta d´espai, etc, i vam decidir traslladar-nos a uns terrenys que ja eren propietat del CTFC.