Les actuacions previstes per enguany, algunes de petita envergadura i d’altres integrades en actuacions de més gran format i de caràcter plurianual, s’han de dur a terme abans de l’abril de l’any vinent.

Els diners que es van aprovar per ple no corresponen al total que l’Ajuntament ha d’aportar per l’anualitat del 2008 ja que, segons va manifestar l’alcalde, Jaume Monné, «falten uns 11.000 euros, que surten del capítol 1 del personal de l’Ajuntament destinat a atendre la Llei de Barris». A part, Monné va ressaltar que les actuacions d’enguany «tenim temps d’executar-les fins a finals de març del 2009». Els 103.735,97 euros que es van destinar a la Llei de Barris van aconseguir-se donant de baixa dues partides destinades, inicialment, a d’altres conceptes. En aquest cas, 96.235,97 euros corresponen a la baixa d’una partida destinada als habitatges de la Flora i la resta de diners, 7.500 euros, provenen d’una partida que estava adjudicada, entre d’altres, a treballs realitzats per altres empreses. Els diners resultants, es repartiran en la urbanització de la riera de Can Llimona; la construcció d’un dipòsit a la font d’en Roure; l’execució de zones verdes al porxo de Santa Oliva; la gestió de projecte, i als edificis de Cal Rapisa i Cal Puigjaner. Sobre aquests dos projectes, precisament, el regidor del Bloc Olesà Pere Planas va demanar que es concretés a què es destinarien els 30.560 euros que per aquest 2008 es dedicaven a Cal Rapisa i els 30.481 que van per a Cal Puigjaner. Monné va respondre que s’ha encarregat un estudi de patologies dels dos immobles «per saber com tractar la rehabilitació de cada edifici i ho farem quan els tinguem», i va afegir que «a partir d’aquí, les actuacions s’aniran desenvolupant i explicant». A més, Monné va manifestar que en l’actuació a l’entorn del Porxo es mirarà de guanyar places d’aparcament, per poques que siguin.

L’arrencada de la Llei de Barris anirà acompanyada també amb l’obertura de l’Oficina del Nucli Antic, que s’encarregarà de garantir el correcte funcionament del projecte i el desenvolupament dels objectius que en ell s’estableixen, així com de centralitzar la informació i les consultes. En primera instància, aquesta oficina estarà instal·lada a les dependències de la Casa de Cultura.

El canvi de partida dels diners que van per a la Llei de Barris s’exposarà al públic durant quinze dies abans el canvi no esdevingui definitiu, en cas que no hi hagi cap reclamació. Olesa ja havia acceptat, aquesta mateixa tardor, la subvenció que la Generalitat li atorga per desenvolupar el projecte.