El certamen és organitzat conjuntament per l'Associació Productes Artesans i de Qualitat del Solsonès i la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Solsona. Al mercat s'hi podran trobar tot tipus de productes relacionats amb l'alimentació i articles d'arts i oficis. Josep Caelles, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Solsona, ha explicat que els visitants també tindran la possibilitat de fer tastets de diferents productes com una torrada amb vedella ecològica o una pizza elaborada per un artesà de Solsona.

Josep Caelles, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Solsona, ha explicat que el mercat tindrà la participació d'entre 20 i 25 artesans. Al mercat s'hi podrà trobar artesania en paper, fusta, pedra, vitralls, pintura i pirogravat, ceràmica, treballs amb ferro fred i ferro calent, pa i coca, pizzes, formatges i vedella, entre d'altres. A més, a partir de les sis de la tarda, s'oferirà una petita degustació de productes alimentaris de la comarca, com una torrada amb pinxo de vedella ecològica i pizza.

Caelles ha afegit que es faran tastets de vedella ecològica i d'un pa elaborat com es feia fa dos segles enrere, que és un pa de tres quilos que no s'asseca, i d'una pizza feta per un artesà solsoní.

Josep Caelles, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Solsona, ha destacat que l'objectiu no és fer un mercat de 'promoció econòmica', sinó que la intenció és donar a conèixer els artesans que hi ha a Solsona i els productes que elaboren.

L'Associació per a la promoció dels Productes Artesans i de Qualitat del Solsonès té un total de 34 membres associats, dels quals 22 són d'arts i oficis, quatre són productors ecològics i cinc productors i elaboradors agroalimentaris.