04 de desembre de 2008
04.12.2008
berguedà

Berga estrena el nou edifici dels Serveis Socials i fa realitat una vella aspiració

04.12.2008 | 01:00
Nova Oficina d´Atenció Ciutadana de l´Ajuntament de Berga, ahir

Berga ha fet realitat una vella assignatura pendent que era dotar l´àrea municipal de Serveis Socials d´uns espais adequats a les seves necessitats.

Fins ara ocupaven unes dependències a la segona planta de la casa gran que eren clarament insuficients per acollir el personal i donar resposta als més de 10.000 usuaris que es van atendre, per exemple, el darrer any. El govern municipal de CiU va celebrar, ahir a la tarda, l´acte de presentació de les noves dependències d´aquest servei que ocupen les dues primeres plantes d´un edifici que s´ha rehabilitat a la plaça del Doctor Saló. L´obra ha costat 240.000 euros i s´enmarca dins de les actuacions incloses en el Pla de Barris.

Aquest immoble té un total de quatre plantes i de moment se n´han ocupat dues. Cadascuna fa 70 metres . El local no té barreres arquitectòniques. Hi treballaran tres treballadores socials i dues educadores, una secretaria i un conserge. Els horaris s´adaptaran a les necessitats dels usuaris i s´oferiran els serveis d´informació, assessorament, ajuda a domicili o teleassistència . La regidora de Serveis Socials, Maribel Iglesias, va expressar la seva satisfacció per haver pogut culminar aquest actuació que va dir que era «com un regal de Reis, feia molts anys que es demanava. Per fi, ara podem dir que tenim un bon espai per treballar per a tothom.» L´immoble permetrà millorar l´atenció a les persones. A hores d´ara, ja s´ha començat a treballar en l´adequació de les dues plantes superiors de l´edifici on és previst ubicar-hi el Punt d´Atenció a la Dona que actualment és a un edifici de la plaça Maragall, l´àrea d´Immigració i l´Oficina Tècnica d´Inclusió. A més hi haurà espai per fer tallers, xerrades i reunions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook