D'aquesta manera, aquestes institucions se sumen a la reclamació que també han fet seva les cambres de comerç de Barcelona, Lleida i Girona perquè aquesta infraestructura rebi la inversió que necessita. La diputada de CIU, Marta Alòs, també ha anunciat la presentació d'una proposta de resolució al Parlament perquè es millori el tram que hi ha entre Navès i Montmajor, que no s'inclou en el Pressupost del 2009.

A l'acte d'aquest divendres, que es farà a Berga, hi assistiran el president de la delegació de Berga de la Cambra de Comerç de Barcelona, Enric Montañà, el president de la Cambra de Comerç de Girona i president de la Comissió d'Ordenació del Territori del Consell General de Cambres, Domènec Espadalé, el delegat de la Cambra de Comerç de Lleida a Solsona, Miquel Montaner, i el cap del Gabinet d'Infraestructures i Territori de la Cambra de Comerç de Barcelona, Salvador Curcoll.

De l'àmbit institucional, hi assistiran els presidents dels consells comarcals del Solsonès, Marià Chaure, del Berguedà, Sergi Roca, i del Ripollès, Enric Pérez. També els alcaldes de Berga, Juli Gendrau, de Solsona, Xavier Jounou i de Ripoll, Teresa Jordà.

Durant aquesta compareixença s'explicaran els avenços que s'han fet en el procés de creació d'aquest eix viari, així com s'anunciaran les accions que es duran a terme en el marc de la reivindicació d'una millora de la via que uneix les tres comarques.

L'anunci d'aquest acte unitari coincideix amb la presentació d'una proposta de resolució al Parlament sobre aquest mateix tema per iniciativa de la diputada de CiU, Marta Alòs. En aquesta proposta de resolució, que s'haurà de debatre a la Comissió d'Infraestructures del Parlament, es reclama que es millori el tram pendent de la C-26 entre el Solsonès i el Berguedà, concretament entre Navès i Montmajor.

Segons Alòs, aquesta obra, que requereix una inversió molt petita, no està inclosa en els comptes del Govern per a l'any que ve. Per això reclama voluntat política per millorar una via de comunicació 'importantíssima' entre el Berguedà i el Solsonès. Per Alòs, l'acte unitari programat per aquest divendres a Berga demostra que la demanda del territori està 'basada en la raó'.