07 de desembre de 2008
07.12.2008
Bages

Els veïns del barri de l'Estació de Sallent podran comparèixer davant el Parlament

07.12.2008 | 01:00

Els veïns del barri de l´Estació de Sallent van reunir-se ahir al matí a la sala de plens de l´ajuntament amb membres de l´equip de govern i regidors de l´oposició sallentins, i tres diputats de CiU, PSC i ICV del Parlament de Catalunya. La reunió va acabar amb l´exigència dels veïns d´entrevistar-se amb els secretaris generals dels partits immediatament, i el compromís dels parlamentaris de demanar una compareixença dels veïns al Parlament.

Una setmana després d´haver-se tancat a l´ajuntament i conscients que la situació ha sobrepassat els límits, els veïns van exigir de nou més recursos per abandonar el barri. Rodrigo García, president de l´associació de veïns, va tornar a lamentar que «anem de reunió en reunió» i que aquestes trobades no arribin a bon port. Per això «demanem una reunió amb els secretaris generals dels vostres partits», va exigir García als diputats presents a la sala, «i ho volem ara, abans de vacances». García va posar dimecres vinent com a data màxima perquè els diputats confirmin la trobada.
Per la seva banda, Josep Rull, diputat al Parlament per CiU, va comprometre´s a demanar-ho a Artur Mas, i va anar més enllà: «signarem una petició de compareixença al Parlament perquè vingueu i el país pugui conèixer el vostre problema». El tercer compromís adquirit per Rull va ser instar el Govern a assumir les peticions dels veïns, ja que «trobem que els vostres plantejaments són adequats».
La diputada del PSC Judit Carreras va ser molt més escèptica, i no va prometre res als veïns. «No voldria crear falses expectatives i l´únic que podem fer des del Parlament és instar el Govern a negociar. Però el Govern ja negocia». Però segons Carrera, hi ha un problema important que dificultarà la tasca del Govern en la resolució del poblema: la manca de diners. «En aquests moments som en un context difícil i vull ser realista. Serà difícil trobar una solució».
Laura Massana, diputada per ICV al Parlament i sallentina, va coincidir a assenyalar aquest «problema greu de finançament» però va ser més optimista. Creu que amb el Govern tripartit les negociacions estan avançant i que «som en un bon punt d´acord, tot i que és millorable». Massana es va comprometre a «ser portaveu del que us neguiteja».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook