La instal·lació està ubicada al costat de la carretera de Manresa a Vic (N-141) i ja fa anys que ha quedat insuficient, i des del consistori moianès afirmen que ja hi estan treballant per aconseguir el terreny que li demana el departament.

De moment, el Govern català no ha previst cap inversió destinada a aquest equipament de cara al 2009, ni tan sols per a la redacció del projecte, ja que no es vol afrontar aquest pas mentre no se sàpiga el sòl de què es disposa. Carles Llussà, director dels serveis territorials del departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, ha expressat, però, que des del seu departament es té present la necessitat de remodelar i ampliar aquest parc i que es mantenen els contactes amb l’Ajuntament de Moià perquè aquest objectiu arribi bon port.

Llussà confia que al llarg de l’any que ve el terreny quedi lligat i se’n pugui fer la cessió corresponent a Interior, de manera que el 2010 es pogués començar a treballar en el projecte.

De fet, el consistori moianès ja va aprovar una cessió de terreny per a la construcció d’aquest equipament, mitjançant un acord de ple del juliol del 2007. Aquest solar estava situat al sector conegut amb el nom del Sot d’Aluies, a la part est del nucli urbà. El departament d’Interior, però, va rebutjar aquesta possibilitat, ja que suposava haver de construir un parc completament nou, quan la intenció és aprofitar les dependències existents, remodelar-les i ampliar-les.

Josep Antoni Martínez, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Moià, ha explicat que el fet que inicialment gestionessin uns terrenys que després el departament no va acceptar ha fet endarrerir el procés «perquè ara tornem a estar fent-ne els tràmits». Segons Martínez, un dels arguments que els va posar damunt la taula el departament per rebutjar el solar que se’ls va voler cedir era que la ubicació actual és millor quant a connectivitat, ja que es troba a tocar de la carretera. El regidor d’Urbanisme ha assegurat que ara s’està tramitant l’adquisició del terreny necessari «per via d’urgència», però que el fet que hagin de ser els del costat del parc actual dificulta l’operació perquè dóna poc marge de maniobra.

Tal com ja va informar Regió7 (vegeu edició del 29 de novembre) dins els pressupostos del departament d’Interior per a l’any que es ve preveuen afrontar (en alguns casos fins i tot acabar) la construcció o millora de cinc parcs de bombers de la Catalunya central.

Entre aquests, hi ha prevista la redacció del projecte del nou parc de Manresa, que es completarà amb la que serà la seu definitiva de la Regió d’Emergències Centre. També es preveu materalitzar la reforma del de Berga (obra que s’acaba d’iniciar) i del de Calaf, i tenir el projecte enllestit i fins i tot licitar l’obra del de Guardiola de Berguedà