La Generalitat preveu subvencionar amb 14.000 euros les obres d’intervenció als punts on es restringirà l’accés als vehicles, que s’executaran «tan aviat com se’ns confirmi oficialment l’ajut», afegeix Viso, confiant que serà a començament d’any.

La decisió de tancar al trànsit aquests espais respon a les directrius d’un estudi recent sobre la dinamització del comerç local, i que apunta la necessitat de convertir en zona de vianants l’eix comercial que formen el carrer del Raval, la plaça porxada (com es coneix popularment la plaça de Galceran de Pinós), el carrer Major i també la plaça de Catalunya, tot i que en el darrer cas «no seria prudent», diu l’alcalde, per la seva centralitat i com a nus de connexions. En canvi, l’aposta de restringir el pas de vehicles a la resta d’espais que proposa l’estudi ha de servir «per dinamitzar aquests carrers i els seus comerços, i facilitar la mobilitat al centre del poble», apunta Viso, entenent que la circumval·lació recentment inaugurada i el carrer de Mossèn Jaume ja serveixen d’alternativa a l’entrada i sortida de vehicles.

El procediment serà idèntic al que es va aplicar amb el tancament del carrer del Raval el febrer. Així, el trànsit es prohibirà amb la instal·lació de pilons als accessos a la plaça porxada i al carrer Major, amb unes obres que es poden allargar «un parell de mesos, incloent-hi les rases i la part mecànica» per fer pujar i baixar els pilons, tenint en compte que els veïns podran activar el sistema mitjançant un comandament que els permeti entrar i sortir. També s’habilitarà un horari per a càrrega i descàrrega, que en principi serà el mateix que el del carrer del Raval: de dilluns a dissabte, de 7 del matí a 12 del migdia.