14 de desembre de 2008
14.12.2008
Cerdanya

CiU promet que cedirà el Consell cerdà al PSC i desvela un pacte trencat a Alp

14.12.2008 | 01:00

Quan falta poc més de mig any perquè la presidència del Consell Comarcal de la Cerdanya canviï de mans tot passant de CiU al PSC, el president comarcal de CDC, Jordi Gassió, ha refermat que tot i les divergències que hi pugui haver entre els dos partits, la federació respectarà el pacte i cedirà la presidència a l´alclade d´Isòvol, Esteve Maurell.

Gassió ha argumentat que la seva formació mantindrà l´acord estipulat amb el PSC tot i la mala experiència que va suposar per a CiU les converses amb els socialistes. En aquest sentit, ha desvelat que el pacte per governar el Consell Comarcal i repartir-se´n la presidència dos anys tenia una primera part que no va ser respectada pel PSC d´Alp. Així, segons Gassió, CiU i PSC havien arribat a un acord per governar junts també a Alp, on la llista de CiU encapçalada per l´exalcalde Salvador Rigola va guanyar les eleccions. El vicepresident del Consell i regidor a l´oposició de Puigcerdà hi ha afegit que una vegada es va trencar el pacte amb els socialistes d´Alp, CiU i el PSC d´Isòvol van enfortir la seva relació fins a esdevenir un llaç sòlid que no es trencarà a mig mandat.
Des d´Alp, Salvador Rigola ha coincidit amb la versió de Gassió i ha detallat que el pacte amb Cosme Ruaix (PSC) es va gestar en una reunió celebrada al mateix ajuntament el dissabte abans dels plens consitituents. Segons Rigola, l´acord es va tancar amb el testimoni de dos parlamentaris, un a l´hemicicle de la Ciutadella i un al de Madrid. El pacte establia que Rigola era l´alcalde i que Ruaix, el primer tinent d´alcalde, i que constituït l´Ajuntament oferirien a la resta de forces del consistori un acord general per fer un govern de concentració. Rigola també ha explicat que la nit abans del ple constituent l´actual tripartit va pactar per la seva banda i que mai ningú no els ha donat cap explicació de per què es va trencar el primer pacte.
Rigola ha lamentat el moviment del PSC per aconseguir el govern d´Alp i ha apuntat que molt probablement ell hauria acabat cedint l´alcaldia a Ruaix per qüestions d´àmbit personal.
Dictat de Barcelona
A les files del PSC, però, la versió no és la mateixa. L´alcalde d´Alp, Cosme Ruaix, ha defugit donar detalls de com va anar tota la negociació, però ha assegurat que el govern d´Alp no va entrar en el paquet del Consell Comarcal. Ruaix ha recordat que governa amb un regidor d´ERC, formació que, en canvi, és a l´oposició del Consell Comarcal. Per la seva part, Esteve Maurell ha afirmat que en l´àmbit oficial del partit mai no li ha constat el pacte que es va fer amb CiU a Alp. L´alcalde d´Alp ha manifestat que, en tot cas, es tractaria d´una reunió de caràcter intern i de CiU. Maurell ha admès que el pacte que va establir amb CiU per governar a Isòvol i al Consell Comarcal és el que va dictar la direcció del partit des de Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema