Les empreses premiades van ser Geolab Gaia S.L, de Collbató, dins de la categoria de millor iniciativa de serveis en el marc de nous filons d´ocupació; Novidea Global, de Martorell, com a millor iniciativa comercial; Biorresonància, de Martorell, en la categoria de millor iniciativa promoguda per dones; i, finalment, Imagine Producció Gràfica S.L, de Martorell, com a millor iniciativa a la creació de llocs de treball. La sisena edició del concurs d´Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord ha estat marcada per la pèrdua de més del 50% de la participació respecte a l´edició de l´any passat.

El nombre de candidatures que s´han presentat enguany han estat 12, força lluny de la quarentena d´empreses que es van presentar el 2007.

Al darrere d´aquesta forta davallada de candidatures podria haver-hi la crisi econòmica, que ha fet que molts negocis hagin hagut de tancar portes, tal com va afirmar anteriorment en aquest diari la regidora de Promoció Econòmica de Martorell, Carme Moles.

És per aquest motiu que des de l´organització del concurs i en paraules del regidor de Promoció Econòmica i Comerç de Collbató, Carles Gaya i de l´alcadessa de la mateixa localitat i amfitriona, Josefina Martínez, es va donar un doble reconeixement a l´esforç que havien fet les candidatures presentades a l´edició d´enguany, pels seus ànims de continuar endavant els projectes i per la creació de nous llocs de treball.

Una dada significativa d´aquesta baixa participació és que Abrera no va tenir cap empresa que es presentés al concurs.

Els guanyadors van ser premiats amb 3.000 euros. A més a més, es va entregar una placa commemorativa a tots els participants del concurs, en total 12.