El producte està pensat per a projectes d´empreses, escoles, residències i també per a familiars que no tenen la possibilitat de veure´s durant llargs períodes de temps.

Ramon Creus i Josep Maria Cornellas són els encarregats de donar a conèixer Globalinx, un nou mètode de telefonia a través del sistema VOIP (veu i imatge per protocol). La primera presentació pública del producte va ser ahir, dissabte, en un acte organitzat per la Fundació Aplicació de Callús, que s´encarrega de la difusió de les noves tecnologies. Els dos delegats del producte a l´Estat espanyol van mostrar les possibilitats d´aquest nou sistema de comunicació als assistents i van fer una demostració de videoconferència amb els representants dels Estats Units.

Globalinx, de l´empresa americana 5linx, és un mitjà de comunicació que s´utilitza a través d´Internet. Creus i Cornellas el van conèixer a través d´un contacte callussenc que fa anys que viu a Washington. «Vam pensar que era un producte prou interessant i amb uns preus assequibles; per això vam anar-los a veure», explica Cornellas. A partir d´aquí, no s´ho van pensar gaire i van començar la que és la seva «primera embrancada en un projecte empresarial». S´hi han implicat d´una manera clara perquè pensen que «és un producte nou i important des del punt de vista social».

El nou telèfon permet fer trucades i videotrucades a 12 països, «com Australia, Xina, Canadà, Estats Units i 7 d´europeus», amb una tarifa plana de 40 euros el mes. A més, es pot connectar a Internet, es pot col·locar un teclat o un llapis de memòria aen les diferents entrades USB que té, es poden fer fotografies mentre es parla i també es pot connectar a un projector per veure, més grosses, les imatges, «ja que ofereix una gran resolució». Les principals sortides que els representants espanyols veuen a aquest producte és «per a videoconferències d´empreses, perquè estudiants de diferents països puguin parlar, perquè es posi a les residències d´avis o per famílies que viuen lluny i no es veuen», comenten. Però, sobretot, destaquen «la possibilitat de comunicació de la població sord-muda, que podrà mantenir una conversa gesticulant».

La diferència amb altres sistemes de comunicació a través d´Internet diuen que està en el fet que amb Globalinx «es pot parlar i treballar alhora». «I encara és més important que aquest aparell te´l pots endur com un telèfon fix a qualsevol lloc del món on vagis i et poden trucar com si fossis a casa», assegura Creus.

Fins ara, Creus i Cornella han aconseguit que l´empresa americana els permeti «crear una nova numeració amb el 93 i el 91 per als telèfons que s´instal·lin aquí», comenten, perquè, si no, per fer-hi trucades s´havia de marcar el número americà assignat. Un altre dels punts forts del producte, segons Creus i Cornellas, és la possibilitat de fer trucades als usuaris que no disposin d´aquest sistema.