Per la seva banda, el PSC, la CUP i ERC, els grups de l´oposició, creuen que aquesta situació és fruit d´una mala gestió heretada encara del procés de reconversió dels usos de l´antiga caserna militar, a on s´ubica aquest equipament.

El tancament obre nombrosos interrogants sobre el futur d´aquesta concessió i també sobre la de Queralt. Ambdues estan lligades per tres complexos contrac-tes. Es tracta de dos projectes estratègics concebuts per promocionar l´economia local que ara mateix tenen un futur incert. L´alcalde ha dit que parlarà amb els concessionaris per saber si pensen renunciar a la concessió que tenen de l´edifici central de la vella caserna, així com també de la de Queralt. «S´ha de veure què volen fer. De moment la societat no es dissol» i això, almenys, garanteix el pagament del crèdit d´1,8 milions d´euros concedit a Inberga Tur SL per l´Institut Català de Finances i que avala el consistori berguedà. L´alcalde Gendrau diu que s´ha d´estudiar amb els promotors «quina solució legal i de viabilitat econòmica hi pot haver». En aquest sentit ha dit que cal veure de quina manera es pot replantejar la situació actual «per donar-hi viabilitat». Gendrau ha admès que en la concessió «segurament cap de les dues parts no ha complert al 100 %» però que ara allò prioritari és saber «si els concessionaris volen mantenir la seva activitat». L´alcalde de la capital berguedana ha fet un balanç «totalment» negatiu del tancament de l´Hotel Berga Park i el seu restaurant per la pèrdua de 15 llocs de treball que suposa.

Per la seva banda, el portaveu del PSC, Dani Bullich, ha dit que el tancament «és una notícia dramàtica i trista» i suposa «el reconeixement d´una nova incompetència de la gestió dels recursos de la ciutat governada per CiU». Bullich ha dit que la concessió de l´hotel i de Queralt «es va fer malament l´any 2002 i al PSC ja no hi vam estar d´acord aleshores». Bullic ha criticat que en el seu dia, quan Inberga Tur SL va guanyar el concurs de la concessió de l´hotel i de Queralt, «es va comprometre a fer unes inversions que mai no s´han fet». En aquest sentit, ha destacat que pel que fa a l´hotel l´incompliment més clar és no haver fet l´escola d´hostaleria prevista. «El projecte va néixer com una escola d´hostaleria i va ser després que es va convertir en un hotel i es va perdre l´escola pel camí». A partir de la situació actual, el PSC considera que el govern municipal «ha d´aclarir quines són les intencions de l´empresa. Primer de tot cal saber què vol fer amb la concessió i a partir d´aquí estudiar alternatives». Per al portaveu del PSC la crisi econòmica, una de les causes que la societat diu que han precipitat el tancament, «és un pretext. No és la crisi el que obliga a tancar-lo. Aquest hotel ha tingut pèrdues des del primer dia».

Per la seva banda, Jesús Boixader, d´ERC, ha lamentat l´anunci i ha dit que cal veure com es replanteja la situació, que ha titllat de «mala notícia».