Les al·legacions i recursos fan referència al tram entre Sant Salvador de Guardiola i l'enllaç amb l'Eix Transversal. Aquest projecte ha estat aprovat aquest any i recentment se n'han licitat les obres, que en el cas d'aquest tram s'executaran a partir de l'any 2010. Segons el Síndic, el DPTOP s'ha saltat la legislació no donant resposta a les al·legacions ni als recursos presentats des de l'any 2006.

El Síndic de Greuges dóna resposta així a una queixa formulada per Meandre davant del silenci administratiu que han obtingut tant les al·legacions com els recursos que ha presentat l'entitat durant la tramitació del projecte. Segons el Síndic, el DPTOP s'ha limitat a convidar l'entitat a consultar els informes dels expedients relacionats amb el projecte, però en cap cas ha donat una resposta amb les motius i raons que justifiquen la desestimació de les al·legacions.

Segons el Síndic, el DPTOP ha de donar resposta a les al·legacions presentades per Meandre, tant a l'estudi de viabilitat del projecte, com a l'estudi informatiu d'impacte ambiental i a l'avantprojecte de construcció i al projecte de traçat. Per això insta aquest Departament a resoldre aquesta situació donant resposta a aquestes al·legacions.

Alhora, també l'insta a donar resposta al recurs de reposició que Meandre va presentar el mes de març contra l'aprovació definitiva de l'estudi informatiu i l'estudi d'impacte ambiental del projecte. En aquest sentit diu que el DPTOP té l'obligació de dictar una resolució expressa sobre aquest recurs i notificar-la als interessats i li demana que ho corregeixi.

Segons ha explicat el portaveu de Meandre, Jaume Torras, aquest cas és una mostra que el DPTOP no estableix cap tipus de diàleg amb la societat i amb les entitats que treballen per la preservació del territori a l'hora de planificar les noves infraestructures. Malgrat l'actuació del Síndic, però, Torras diu que no confien que l'administració canviï d'actitud a l'hora de respondre les al·legacions que presentin entitats naturalistes.

Meandre és una entitat naturalista que des de la seva creació ha treballat per la preservació del patrimoni natural de l'entorn de Manresa, especialment el de la riera de Rajadell i el bosc del Suanya. L'entitat ha presentat tot un seguit d'al·legacions al traçat de la C-37 per vetllar per la preservació del sòl no urbanitzable dels plans i boscos del Suanya, mantenir els camins i recorreguts d'aquest àmbit i preservar les masses boscoses, les fonts i els conreus.