Aquesta instal.lació, estrenada a final dels anys 80, vol ampliar la seva superfície en un total de 62.000 metres quadrats. Aquesta actuació comportarà una inversió de més de 6 milions d’euros i la creació d’una vintena de llocs de treball, que s’afegiran als cinquanta que té actualment en el seu conjunt, segons el propietari d’aquesta instal.lació, Joan Barniol. Actualment, tècnics contractats per aquesta empresa i els de l’Ajuntament de Berga estant treballant per modificar aquesta qualificació que ha de permetre escometre l’ampliació esmentada.

Quan es va redactar el POUM, els terrenys per on es vol ampliar aquesta instal.lació, ubicada a tocar de la serra del Mas d’en Bosch, es van qualificar com a sòl urbanitzable no delimitat. Aquesta figura no s’ajusta a les necessitats del càmping perquè no permet fer un pla especial «i tirar endavant l’ampliació». Barniol ha explicat que aquesta qualificació és errònia perquè els obligaria a fer cessions d’equipaments, vials i espais d’aprofitament mitjà com si fos una promoció d’habitatges. A més, els tècnics contractats per Barniol asseguren que la classificació de l’actual càmpimg com a sòl urbà tampoc no és correcta.

Ara, la solució passa per desclassificar el sòl on està ubicat el càmping i l’àrea adjacent on es preveu fer l’ampliació per tal de poder desenvolupar un pla especial. Aquesta és la figura correcta per poder-ho fer.

Un altre error que Joan Barniol ha detectat en el nou POUM és en els límits de la finca del càmping, que no considera correctes. L’empresari diu que el consistori berguedà ha reconegut l’error però lamenta que la situació trigui tant a arreglar-se. De fet, ha explicat que en l’anterior mandat ja van presentar al.legacions al POUM per aquestes qüestions, però les van denegar. De l’actual govern explica que els van explicar la problemàtica des de poc després que entressin al consistori, el juny del 2007. «Ens diuen que ja ho arreglaran però fins avui que jo sàpiga no ho està», ha comentat.

Per la seva banda, l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, ha dit que en el seu dia «hi va haver un malentès» en la qualificació urbanística del càmping. «Ara, però, els nostres tècnics hi estant treballant conjuntament amb els del senyor Joan Barniol i la nostra ferma voluntat és solucionar-ho el més ràpidament possible». El dirigent berguedà ha dit que l’ampliació d’una infraestructura turística com la de Berga Resort «és una bona iniciativa i nosaltres ens equivocaríem si no hi donéssim el nostre suport». Gendrau ha destacat que a banda del pes específic d’aquesta instal.lació, considerada de les millors del seu sector, per a la ciutat és molt important pels guanys que genera en el comerç local. El càmping atrau molts visitants que realitzen les seves compres a les botigues de la ciutat.

L’ampliació del càmping estaria destinada a reforçar l’actual oferta d’allotjament en bungalous, així com la qualitat dels serveis que presta. A més, Barniol ha dit que volen passar de ser un càmping de primera categoria a un de luxe.