20 de desembre de 2008
20.12.2008
berguedà

Berga estrena la figura dels agents cívics per fomentar la bona educació

18.12.2008 | 01:00
Aquests tres camps d´acció seran, inicialment, les seves prioritats, però l´objectiu d´aquest petit exèrcit és més general: fer prevaldre la bona educació en les relacions entre ciutadansjectiu d´aquest petit exèrcit és més general: fer prevaldre la bona educació en les r

L´equip de govern de CiU de Berga posarà en marxa, dilluns que ve, un nou servei, destinat a fomentar el civisme a la ciutat.

Es tracta dels agents cívics que de dilluns a dissabte recorreran els carrers de la ciutat no per sancionar sinó per conscienciar els ciutadans sobre conductes incíviques, també per informar-los, difondre nous hàbits, repartir material específic, recollir suggeriments o queixes dels ciutadans i detectar incidències i informar-ne el consistori. Es tracta d´una iniciativa que ja s´ha aplicat en diferents ciutats catalanes però que encara és força nova a la Catalunya central. En aquest àmbit, Berga és una de les primeres ciutats a estrenar la figura dels agents cívics.

El nou servei s´emmarca en una iniciativa anomenada Berga Cívica, que l´alcalde de Berga, Juli Gendrau, i el regidor de Governació, Ramon Bajona, van presentar ahir. Els nous agents cívics són cinc persones (tres dones i dos homes) que el consistori berguedà ha seleccionat a través del servei d´ocupació Ocupa´t. S´ha buscat un perfil de persones que tinguin habilitats socials, empatia i capacitat per resoldre conflictes atesa la naturalesa de la seva feina. Es tracta d´Àngels Aguilar, Romina Ruiz, Iolanda Ruiz, Marc Eroles i Manel Fernández, exregidor del PSC a la ciutat.

Els agents cívics treballaran de dilluns a dissabte. Els dies feiners seran al carrer des de les 8 del matí fins a les 2 de la tarda i des de 2/4 de 5 de la tarda fins a 2/4 de 9 del vespre. El dissabte l´horari serà de les 9 de matí a les 2 de la tarda i de 2/4 de 5 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre. Tots estan rebent formació per part del consistori per conèixer les normatives que hauran de fer respectar i poder informar-ne els ciutadans, així com conèixer el funcionament intern del consistori per poder canalitzar les queixes o suggeriments dels berguedans. Se´ls distingirà fàcilment perquè duran unes gorres negres, un anorac negre i vermell amb el logotip Berga Cívica estampat a l´esquena.

El regidor de Governació, Ramon Bajona, va explicar que els eixos d´actuació dels agents cívics se centraran en el civisme mediambiental i urbanístic. En el primer camp els agents informaran, per exemple, que cal separar les diferents fraccions de residus, que cada fracció s´ha de dipositar al contenidor corresponent i que cal respectar els horaris per llençar les deixalles. També té una importància especial el capítol sobre la tinença d´animals, ja que formarà part de la seva feina conscienciar i infomar sobre les obligacions dels amos d´animals domèstics com procurar que no molestin els veïns, que cal dur-los lligats, i recullir-ne els excrements. Unes altres matèries competència seva seran el soroll als habitatges i a la via pública, la mobilitat i el civisme urbanístic, entre altres

En la presentació d´ahir, l´alcalde de Berga, Juli Gendrau, va destacar que els agents cívics seran «els ulls i les orelles de l´Ajuntament» als carrers. Inicialment aquest servei té una durada prevista de mig any, tot i que el govern municipal vol obtenir noves ajudes per ampliar-ne el període d´aplicació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook