20 de desembre de 2008
20.12.2008

Enric Rovira redissenya el seu caganer de xocolata

19.12.2008 | 19:05
El caganer dissenyat pels germans Mingarro per al xocolater Enric Rovira.

Els germans Mingarro de l'estudi barceloní Brosmind han estat aquest any els encarregats de dissenyar el caganer que decora les capsetes dels dolços elaborats pel xocolater Enric Rovira de Castellbell i el Vilar (Bages).

Les 'bómboles', que estan fetes a base de torró amb xocolata amb llet, representen les caques de la tradicional figura del caganer. A més, també s'hi adjunta un petit retallable d'aquest popular personatge del pessebre. D'aquesta manera, Enric Rovira segueix la línia encetada l'any 2004 d'encarregar el disseny del caganer a diferents persones. Primer va ser Kukuxumusu, després el dibuixant i humorista Òscar Nebreda (2006) i l'any passat la il·lustradora Roser Capdevila.

Enric Rovira explica que, cada any, es busca que el caganer tingui un estil gràfic 'diferent' i que, en aquesta ocasió, s'ha optat per una aportació 'més a nivell de disseny'. Rovira destaca que els germans Mingarro aporten al caganer un toc 'humorístic i 'tècnic' que pot ser molt 'divertit' i 'interessant'.

Brosmind és un estudi multidisciplinar fundat l'any 2006 pels germans Alejandro i Juan Mingarro, nascuts a Osca, i que té la seva seu Barcelona. Els Mingarro realitzen projectes d'il·lustració, disseny gràfic i de productes. A més, també desenvolupen projectes personals de caràcter més experimental. El seu estil es caracteritza per combinar la fantasia i l'humor d'una forma fresca i optimista.

El treball de Brosmind ha estat reconegut amb diversos guardons entre els que destaquen dos lleons (or i plata) a Cannes el 2007, un trofeu Laus a Barcelona el 2007, un Sol d'or a San Sebastián el 2008 i un 'shortlist' a Cannes el 2008.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook