Des del 14 de novembre, aquest accés a Montserrat funcionava de forma restringida mentre es duien a terme els treballs de consolidació de la zona del massís on dies abans s'havia produït una esllavissada i on van perdre la vida dos operaris que hi treballaven. L'accés a Montserrat per Can Maçana, la BP-1103, tallat des de llavors, es reobrirà al trànsit a partir de la setmana que ve.

En aquests moments s'estan duent a terme els darrers treballs per posar totes dues carreteres en condicions de seguretat per restablir-hi la circulació amb normalitat. Això consisteix en posar una nova capa d'aglomerat, pintar-hi la senyalització i reparar les barreres de seguretat.

En el cas de la carretera de Monistrol de Montserrat, aquests treballs estan més avançats i es podrà reobrir totalment dissabte. Fins ara s'hi podia circular, però s'hi donava pas alternatiu. Pel que fa a l'accés per Can Maçana, que ha estat tallat des del 4 de novembre, quan es va produir l'esllavissada que va afectar les dues carreteres, les previsions del DPTOP són que es pugui reobrir al trànsit a partir de principis de la setmana que ve.

Tots dos vials s'han hagut de reparar després de l'esllavissada que es va produir a principis de novembre, quan uns grans blocs de pedra del massís van caure sobre les dues carreteres. Per motius de seguretat i també per dur-hi a terme les obres, la carretera de Monistrol ha patit restriccions, mentre que la de Can Maçana ha estat tallada totalment a la circulació.

Nou dies després de la primera esllavissada, dos operaris que treballaven en les tasques de consolidació del massís van morir a causa del despreniment d'uns blocs de pedra de grans dimensions.

Arran d'aquest sinistre i d'una esllavissada que uns anys enrere també va incomunicar el monestir, la Generalitat i el Patronat de la muntanya van decidir accelerar els tràmits per posar en funcionament els plans d'estabilització de les zones més susceptibles de nous despreniments.