La missa exequial i l'enterrament tindrà lloc aquest dijous, a tres quarts d'onze del matí, a la basílica de Santa Maria i serà presidida pel pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler. El pare Agustí Figueras va ser destinat a Terra Santa i al monestir fundat per Montserrat a Medellín (Colòmbia), va ser secretari de l'abat Marcet i, durant molts anys, va exercir de professor de violí a l'Escolania. Figueras va néixer el 23 de juliol del 1906 a Barcelona i va entrar al monestir el juliol de l'any 1919.

El pare Agustí Figueras va fer la professió monàstica el dia 5 d'agost de 1923. El 13 de juliol de l'any 2005 va celebrar 75 anys de la seva ordenació sacerdotal i per aquest motiu va presidir la missa conventual del monestir.

Figueras va ser professor de física i d'alemany a Montserrat i el 1933 va ser destinat a Terra Santa. Entre els anys 1939 i el 1940 va dirigir la impremta de Montserrat, una activitat que combinava amb l'ofici d'orfebre. També va ser professor de violí i de ciències a l'Escolania.

Entre els anys 1943 i el 1946 va ser secretari del pare abat Marcet i el 1950 va estar destinat a Roma, on va exercir de penitencier. De l'any 1958 al 1965 va anar a un monestir que Montserrat regentava a Medellín (Colòmbia). A més va ser ajudant del professor oficial de violí de l'Escolania de Montserrat i reparador d'instruments. Fins mesos abans de la seva mort, el pare Agustí encara tocava aquest instrument. Durant molts anys, va assegurar el rés del rosari cada dia a la basílica de Montserrat.

Des de l'Abadia han informat que, tot i la seva llarga ancianitat, va continuar de molt a prop la vida de comunitat i va assistir diàriament a la missa conventual del monestir fins fa pocs dies.