20 de desembre de 2008
20.12.2008
cerdanya / alt urgell

La UE aprova l'escorxador transfronterer i li atorga una subvenció de 2,1 milions d'euros

18.12.2008 | 01:00

La Unió Europea ha aprovat el projecte d´escorxador transfronterer de la Cerdanya i ha resolt atorgar-li una subvenció de 2.178.480 euros d´un programa dels que abans s´anomenaven Interreg i ara es diuen Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya, França i Andorra (Poctefa).

La decisió l´ha pres el Comitè de Programació de la Comunitat de Treball dels Pirineus, que és l´autoritat que gestiona aquestes subvencions comunitàries, en l´última reunió celebrada fa uns dies a Jaca. La mesura obre definitivament la via del finançament de l´equipament i, doncs, li dóna l´últim suport que necessitava perquè es faci realitat.

A partir d´ara els dos òrgans que l´impulsen, el Consell Comarcal de la Cerdanya i el Sindicat de l´Escorxador Cerdanya-Capcir, procediran a encarregar la redacció del projecte per posteriorment adjudicar-ne la construcció. Amb tot, el Consell preveu que es pugui estrenar a final de l´any 2010. El projecte que van presentar a la UE els dos organismes –després de signar un conveni de col·laboració– establia un cost total de 3.600.000 euros, de manera que la subvenció s´acosta al 65% màxim que té per límit l´autoritat comunitària. Els pròxims dies els dos organismes impulsors, dels quals el Sindicat de l´Alta Cerdanya actua com a cap de projecte perquè és on es construirà, rebran la notificació oficial de l´aprovació i l´atorgament de la subvenció, per la qual cosa sabran quins aspectes ha tingut en compte la UE.

L´escorxador es construirà en uns terrenys del terme municipal d´Ur, a l´Alta Cerdanya, molt a prop de la deixalleria i dels límits amb Llívia.

Ajuda també a l´hospital

En la mateixa reunió, la Comunitat de Treball dels Pirineus va acordar atorgar al projecte de l´hospital transfronterer de Puigcerdà una ajuda de 18.600.000 euros. La subvenció es destina a la Xarxa de Cooperació Sanitària de la Cerdanya que ha acompanyat la redacció del projecte hospitalari. En aquest sentit, les autoritats polítiques i sanitàries dels dos estats estan estudiant l´organització d´un acte de col·locació de la primera pedra de l´equipament el mes que ve.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema