La decisió l’ha pres el Comitè de Programació de la Comunitat de Treball dels Pirineus, que és l’autoritat que gestiona aquestes subvencions comunitàries, en l’última reunió celebrada fa uns dies a Jaca. La mesura obre definitivament la via del finançament de l’equipament i, doncs, li dóna l’últim suport que necessitava perquè es faci realitat.

A partir d’ara els dos òrgans que l’impulsen, el Consell Comarcal de la Cerdanya i el Sindicat de l’Escorxador Cerdanya-Capcir, procediran a encarregar la redacció del projecte per posteriorment adjudicar-ne la construcció. Amb tot, el Consell preveu que es pugui estrenar a final de l’any 2010. El projecte que van presentar a la UE els dos organismes -després de signar un conveni de col·laboració- establia un cost total de 3.600.000 euros, de manera que la subvenció s’acosta al 65% màxim que té per límit l’autoritat comunitària. Els pròxims dies els dos organismes impulsors, dels quals el Sindicat de l’Alta Cerdanya actua com a cap de projecte perquè és on es construirà, rebran la notificació oficial de l’aprovació i l’atorgament de la subvenció, per la qual cosa sabran quins aspectes ha tingut en compte la UE.

L’escorxador es construirà en uns terrenys del terme municipal d’Ur, a l’Alta Cerdanya, molt a prop de la deixalleria i dels límits amb Llívia.

Ajuda també a l’hospital

En la mateixa reunió, la Comunitat de Treball dels Pirineus va acordar atorgar al projecte de l’hospital transfronterer de Puigcerdà una ajuda de 18.600.000 euros. La subvenció es destina a la Xarxa de Cooperació Sanitària de la Cerdanya que ha acompanyat la redacció del projecte hospitalari. En aquest sentit, les autoritats polítiques i sanitàries dels dos estats estan estudiant l’organització d’un acte de col·locació de la primera pedra de l’equipament el mes que ve.