Benavent va argumentar que «la Generalitat ha fet un rigorós estudi sobre els factors que justifiquen la construcció de l´escola», i ha estudiat «tant les dades demogràfiques actuals com les projeccions de futur per als propers anys», pas previ a l´autorització de la construcció del centre educatiu.

Cal recordar en aquest sentit que Esparreguera és un dels municipis del Baix Nord que han experimentat un augment demogràfic considerable els darrers temps, el que accentuava la necessitat que es fes realitat la construcció de la que serà sisena escola de la vila. La regidora va puntualitzar que aquesta autorització «dóna resposta a la voluntat de la comunitat educativa i a les famílies» del barri de Can Comelles i de la resta de la vila d´Esparreguera. Benavent va apuntar, a més, que el centre serà de «dues línies», tal com estava previst inicialment, un cop s´ha aconseguit el llum verd definitiu per iniciar el projecte.

La sisena escola d´Esparreguera es farà en un terreny de 10.300 metres quadrats de superfície, situat al carrer de Can Roca, a la part superior del barri. El consistori havia aprovat la cessió i acceptació d´aquests terrenys a principi de l´any 2007, després que l´Ajuntament arribés a un acord amb el propietari anterior de la finca per tal de preparar la cessió del terreny a la Generalitat.

Segons es va decidir en el seu moment, el nou centre d´ensenyament es farà al barri de Can Comelles per tal de diversificar la ubicació de les escoles de la vila, ja que a l´àrea nord del poble no n´hi ha cap actualment, de manera que quedava aïllada respecte al gros d´escoles municipals i privades de la vila.

L´extensió del terreny supera amb escreix els requisits que al seu moment va demanar la Generalitat, que va establir en 6.000 els metres quadrats dels terrenys, una xifra clarament inferior a la superfície de què es disposarà finalment en el moment de començar les obres.

La diferència és deguda a l´interès del consistori de cara a poder destinar en el futur una part d´aquest espai a altres equipaments com una pista poliesportiva o un aparcament, segons es va aprovar en el seu moment.

El projecte s´havia endarrerit de manera significativa, després que l´abril del 2007 l´Ajuntament anunciés la seva voluntat d´estrenar el centre el curs actual, però la Generalitat ha demorat l´autorització del projecte fins aquest mes. Ara, les noves previsions apunten que el nou centre escolar podria entrar en funcionament l´any 2010, de cara a l´inici del curs 2010-11.