23 de desembre de 2008
23.12.2008
berguedà

Berga estrena el bus urbà, que millora l'accés als centres sanitaris i escolars i al polígon

23.12.2008 | 01:00

La capital berguedana va estrenar, ahir, el servei de bus urbà. En el seu primer dia, i fins a mitja tarda, l´havien fet servir uns quaranta viatgers, una xifra que el govern de CiU troba bé, perquè el servei tot just comença a caminar.

Viatjar en bus urbà a Berga ja és possible. Fins a mitja tarda d´ahir unes quaranta persones havien fet ús d´aquest nou servei, una línia de recorregut circular que millora l´accessibilitat als centres sanitaris i escolars i al polígon de la Valldan. A més, el bus també ha de servir per crear la cultura del transport públic urbà a la ciutat i contribuir a la pacificació del trànsit. Les previsions són que aquest nou bus l´utilitzin 30.000 viatgers l´any.

El regidor de Governació, Ramon Bajona, va explicar que, com que era el primer dia del flamant servei i encara no és prou conegut, perquè s´acaba d´estrenar i no ha estat objecte d´una campanya de promoció, la xifra d´usuaris és satisfactòria. «Això és el principi i hem de confiar que anirà creixent, perquè és un servei que a Berga hi havia de ser».

El bus urbà fa 20 sortides els dies feiners des de 2/4 de 6 del matí fins a les 10:40 de la nit. La meitat d´aquestes sortides arriba al polígon industrial de la Valldan de forma coordinada amb els horaris laborals dels treballadors. Els dissabtes laborables es faran 10 sortides. Les sortides i les arribades es fan des de l´actual administració, al passeig de la Pau.

El regidor de Governació va dir que en el primer mes de funcionament del nou bus es podrà començar a fer balanç. A més, va anunciar que el bus urbà «s´haurà d´anar adaptant a les necessitats i al que l´experiència ens recomani».

Mentre s´esperaven per agafar el bus de les 11:55, Sabina Massanés i Roser Bautista, dues usuàries, coincidien a valorar que a Berga «feia molta falta aquest bus». Ambdues viuen al passeig de la Pau. Massanés va aprofitar l´estrena «per recollir informació personal» dels recorreguts i les parades. I Bautista ja en va fer un ús pràctic, perquè va anar a l´ambulatori. Ambdues consideren que es tracta d´un servei que tindrà molta utilitat, sobretot per a la gent gran. El preu també els sembla bé. El bitllet senzill costa 1 euro i el de pensionistes i jubilats 0,50 euros, i hi ha la possibilitat d´obtenir un abonament de 10 viatges per 5 euros. Es pot adquirir al mateix bus o al consistori.

La posada en marxa del nou servei va evidenciar que l´administració d´autobusos del passeig de la Pau, que a Berga fa les funcions d´estació de busos, està desbordada. Si ja abans de posar-la en marxa hi havia molt poc espai, ara que s´hi fan les arribades i sortides d´aquesta nova línia la zona és potencialment caòtica.

Un altre element millorable del nou servei és aconseguir que les parades degudament senyalitzades de la nova línia siguin respectades pels conductors d´altres vehicles. En el primer dia de servei, el nou bus va haver de fer la majoria de les parades aturant-se en doble fila, perquè l´espai que tenen reservat estava ocupat per turismes aliens a la novetat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook