23 de desembre de 2008
23.12.2008
pla d'emergència

Un total de 43 famílies del barri de L'Estació de Sallent seran reallotjades

23.12.2008 | 20:25

Un total de 43 famílies del barri de L'Estació de Sallent (Bages) seran reallotjades abans de l'1 de febrer en haver activat avui Protecció Civil la fase d'alerta del pla d'emergència per al barri, que es veu afectat per moviments de terra.

Es tracta d'una evacuació preventiva, segons que ha informat Protecció Civil en un comunicat, en haver activat a les 12.00 hores d'avui l'alerta del pla d'emergència per al barri, en el qual es va detectar el 1997 que estava sent afectat per moviments de terra, ja que va ser construït sobre una antiga explotació minera.

L'evacuació de les famílies, integrades per unes cent persones, s'ha fet de forma programada i pactades amb una part dels veïns del barri, que seran reallotjades en habitatges de lloguer de Sallent abans de l'1 de febrer.

Aquest reallotjament tindrà un caràcter temporal fins que puguin ocupar un habitatge de protecció oficial o optin per una altra ubicació.

L'activació de l'alerta s'ha dut a terme d'acord amb les informacions de l'Institut Geològic de Catalunya, segons les quals s'han superat els límits de velocitat d'enfonsament en superfície que estableix el pla d'emergències en una de les zones del barri.

També s'ha constatat un increment important en l'evolució dels danys de determinades habitatges del barri.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook