24 de desembre de 2008
24.12.2008
BERGUEDÀ

Les garrofes han de superar la pròpia crisi

Les garrofes han de superar la pròpia crisi

22.12.2008 | 01:00

Xavier Torrabadella ha estat el guanyador en una edició que només ha tingut cinc participants. La tranquil·litat de la política local explica, en part, el descens. La Farsa, el grup organitzador, es planteja fer-hi canvis

Els garrofaires d´enguany tenien molt clara una cosa: la crisi no podia faltar a les tradicionals garrofes berguedanes. Els cinc participants en la categoria d´adults del certamen van proposar divertides solucions al moment de recessió actual. Així, mentre que el guanyador de la nit, Xavier Torrabadella, assegurava en els seus versos que «no es venen ni pisos ni burros», Roger Cortina, el més votat entre els assistents al Sopar de les Garrofes, proposava «ajuntar el Gendrau amb la tendra, jove i suau doña Cayetana d´Alba». Marc Marginet, en tercera posició, versava: «Pare nostre immaculat, vetlla pel nostre futur que, amb pobresa i tant d´atur, ho tenim tot molt pelat».
La crisi va ser el tema estrella de la nit de dissabte, en què es van decidir els guanyadors del 36è Concurs de Garrofes de la ciutat de Berga, però també van haver-hi referències a fets que han estat actualitat al Berguedà en els últims mesos: l´aiguat que va caure diumenge de Patum, la batuda antidrogues o la visita de la junta del Barça, amb Joan Laporta al capdavant, van ser altres temes recurrents en alguns dels versos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook