Els afectats temien perdre els diners, ja que els van avançar en el seu dia sense avals bancaris ni pòlisses d’assegurances. Les obres fa gairebé un any que estan aturades, amb l’empresa constructora en situació de concurs de creditors. L’entitat financera Caixa Penedès s’ha quedat la promoció de Puig-reig i això ha permès a les famílies que havien avançat diners recuperar-los. Ara continua la reclamació per part de les famílies d’una promoció de Gironella, les Alzines, que promou Residencial Sant Daniel, empresa en la qual hi ha socis amb relació directa amb la promotora Valljov.

La bona notícia ha arribat durant les festes de Nadal i les famílies afectades s’han tret un bon pes de sobre. Han recuperat tots els diners avançats en el seu dia per a la construcció d’un pis a la promoció la Catalana de Puig-reig. Les obres van quedar aturades fa gairebé un any amb la presentació del concurs de creditors per part de la Constructora Juanes.

Malgrat els esforços dels afectats per obtenir informació, la promotora Valljov els feia passar amb raons. Les famílies van aglutinar-se en una acció conjunta i, primer a través dels mitjans de comunicació i després per mitjà d’un gabinet d’advocats de Berga, van iniciar la reclamació dels diners que havien avançat per als seus pisos.

Pràcticament en tots els casos, els compradors no disposaven d’avals bancaris ni pòlisses d’assegurances de la inversió que havien realitzat.

Rosa Botifoll i Montserrat Antem, mare i filla afectades per aquest cas, i que viuen a Puig-reig en un pis de lloguer, han mostrat la seva satisfacció per haver pogut recuperar els diners. Antem, a més, ha destacat el suport rebut per part dels ajuntaments de Gironella i Puig-reig. Amb tot, les famílies afectades per la mateixa situació a la promociólLes Alzines de Gironella, que promou Residencial Sant Daniel, i que té relació directa amb Valljov, continuen sense saber el futur dels diners que van donar en el seu dia.

La promoció urbanística de Puig-reig estava avalada per Caixa Penedès, que s’ha hagut de quedar l’obra a mig fer. A Gironella, la construcció dels habitatges era avalada per Banesto.

Des de principi d’any, les dues promocions han quedat aturades i només hi ha l’estructura d’uns pisos que havien de ser lliurats als seus compradors a final del 2008 o a començament del 2009.

Són edificacions amb caracte-rístiques molt similars: dúplexs amb terrassa, pisos de tres habitacions, piscina comunitària i pàrquing. Entre totes dues promocions hi ha 94 pisos i més de 130 places d’aparcament. El preu de venda era d’uns 200.000 euros de mitjana.

El cas de les promocions urbanístiques inacabades a Gironella i a Puig-reig per la fallida de l’empresa Constructora Juanes, amb seu a Terrassa, es calcula que havia afectat una trentena de famílies de la comarca.