31 de desembre de 2008
31.12.2008
baix llobregat nord

Martorell contindrà la despesa corrent i potenciarà les inversions durant el 2009

31.12.2008 | 01:00

Martorell va aprovar dilluns el pressupost del 2009, de prop de 48 milions i que disposarà d´una destacada partida destinada a les inversions que vorejarà els 16 milions, fet que suposa multiplicar per 3,3 les partides destinades al pressupost del 2008.

El regidor d´Economia, Josep Casasayas, va argumentar que aquest pressupost serà «el full de ruta del govern de CiU aquest any», i que es caracteritzarà per «la contenció en les despeses corrents» i l´increment «en les inversions», gràcies als ingressos que l´Ajuntament rebrà per la cessió de la gestió de l´aigua, una operació que s´acabarà de concretar al pròxim ple i per la qual l´Ajuntament obtindrà prop de «12 milions d´euros».

Casasayas va argumentar que l´important increment de les inversions «permetrà realitzar» actuacions molt importants, entre les quals va citar «les millores que es realitzaran a l´antiga N-II» per tal que aquesta via «deixi de partir Martorell en dos», així com «l´arranjament del pont del Diable», la «construcció d´un centre d´interpretació del patrimoni» i la plaça que es farà als voltants de l´antic hospital de Martorell.

El regidor d´Hisenda va dir que es faran altres actuacions importants, com «les obres al nou camp de futbol», la construcció d´un gran gimnàs, la finalització de les obres de l´Ateneu i actuacions «més petites» però «importants», com l´adquisició de noves motocicletes per a la Policia Local i l´adquisició de material per a l´emissora de ràdio i l´Escola de Música, entre d´altres. Casasayas va recalcar, a més, l´esforç de contenció fet en l´apartat de la despesa corrent, tot i que va voler remarcar que es faran esforços de caire social en aspectes com la dotació d´una partida de 500.000 euros per a la compra de llibres de text a partir del curs de ve, que es mantindrà en el «pressupost del 2010».

L´oposició es va dividir entre els que van aprovar el pressupost (ERC i PP van votar-hi a favor) i els que s´hi van oposar (PSC i ICV). El regidor d´ERC Jordi Parera va ressaltar el «caràcter atípic» del pressupost per l´entrada a la partida d´ingressos de la cessió de la concessió de l´aigua, «un pressupost de gran envergadura», semblant al d´anys anteriors en matèria de despeses comunes però reforçades a la partida d´inversions, per la qual cosa «ningú no pot quedar al marge de la seva aprovació, sigui en sentit positiu o negatiu». Francesc Arpal (PP) va reclamar una «renovació de l´oferta cultural», va lamentar que en un pressupost de la mida de l´aprovat «la partida de la llei de la dependència resulti tan baixa», i va acabar qualificant el pressupost de «bo i continuista» respecte al de l´any anterior.

ICV va votar-hi en contra argumentant, a través del seu portaveu, Xavier Gómez, que «la privatització del servei de l´aigua obre la porta a altres privatitzacions», mentre que des del partit socialista (PSC) van votar-hi en contra criticant «que pràcticament tot l´ingrés patrimonial provingui de la concessió de l´aigua», establint que la formació socialista no «creu en un pressupost» fet sense càlculs reals i amb aproximacions, al·ludint a les xifres rodones d´algunes partides. El PSC es va mostrar crític amb algunes de les inversions previstes per l´equip de govern, al qual va acusar de «vendre» l´aigua de Martorell.

Abans de la votació, Casasayas va voler deixar clar que l´Ajuntament «no vendrà l´aigua», sinó que «s´ha realitzat una concessió» d´una gestió que resultava «deficitària» pels problemes d´aconseguir aigua de qualitat, fet que havia portat a haver-ne de comprar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook