31 de desembre de 2008
31.12.2008
bages

Veïns de l'Estació de Sallent i Generalitat confien a tancar l'acord definitiu passat festes

30.12.2008 | 01:00

L´Associació de Veïns Sant Esteve del barri de l´Estació de Sallent i el Govern de la Generalitat confien que l´acord per indemnitzar els propietaris de les cases afectades per l´esfondrament del sòl (43 de les quals s´han de de- sallotjar abans de l´1 de febrer) es pugui tancar passat festes i abans que els veïns hagin de començar a abandonar el barri.

Actualment, els veïns estan pendents que l´administració catalana els presenti el document del conveni en què ja quedin reflectits tots els punts pactats en els diferents esbor- ranys en què s´ha treballat fins ara. Els veïns confien que podran disposar d´aquest document la setmana vinent, extrem que ha corroborat Jordi Fàbrega, delegat del Govern a la Catalunya central. Fàbrega admet que cal introduir «la matisació en el redactat» i tenir en compte «elements jurídics». Un cop amb el document a la mà, els veïns l´hauran d´analitzar i després ja hi podria haver una reunió entre ambdues parts per tancar finalment l´acord. Des de l´associació de veïns asenyalen que «tant ells com nosaltres volem acabar el tema com més aviat millor» i Fàbrega apunta que, un cop tancats els grans temes de la negociació, «creiem que hauríem d´estar en disposició de tancar l´acord el més aviat possible».

El gran escull de la negociació es va esvair la setmana passada quan la Generalitat va cedir a l´hora d´indemnitzar sobre els metres quadrats construïts i no sobre els metres útils. La compensació serà de 1.650 euros per metre quadrat, i els veïns que acceptin una parcel·la a Puigbó (futura urbanització on podran anar a viure els qui ho vulguin) serà de 1.500 euros. I s´ha incrementat l´oferta per als terrenys sense edificar fins a 250 euros. D´altra banda, abans de l´assemblea de dissabte, l´entitat veïnal va plantejar condicions que «no han d´entorpir la negociació perquè són assumibles», segons Fàbrega. En aquest sentit, es respectarien particularitats com les parcel·les de cantonada o les parcel·les en què només hi ha construït un garatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema