El grup, que ha fet arribar la notícia a través d'un comunicat a nom d'ÚltimahoraCat2, referma el seu compromís de respondre 'conseqüentment' a cada 'agressió greu' a la nació catalana. Així mateix, lamenten que des de cap institució s'hagin emprès mesures per esborrar aquesta silueta 'imposada' i 'reconstruïda il·legalment' al peu de Montserrat ni s'hagi sancionat als seus responsables. Segons el mateix comunicat, el seu deure és defensar la terra amb convicció per resistir 'ara i sempre'.

Segons el comunicat d'ÚltimahoraCat2, l'acció s'emmarca en una situació complicada pel país, que afirmen que està 'vexat' en les seves decisions i robat permanentment des de fa tres-cents anys i avui 'accentuadament'.

'Aquesta situació d'esclavatge ens converteix a diari en titelles de decisions foranes', continua el comunicat, que explica que es nega al país del dret de ser i se l'obliga a callar.

Davant d'aquesta situació, el grup afirma que ha decidit rebel·lar-se per posar fi als símbols imposats així com a tota l'estructura dels estats que esquarteren territorialment, sotmeten políticament, imposen culturalment i roben econòmicament.

L'acte reivindicatiu d'aquest dimarts arriba vuit mesos després que deu veïns de Masquefa liderats pel propietari d'una serralleria del municipi, Guillermo Acosta, aixequessin aquesta figura d'Osborne.

El toro, que pesa al voltant de 4.000 quilos, ja havia anat a terra l'agost del 2007 en un acte reivindicat per un grup anomenat la Germandat Catalana 'La Bandera Negra'.