Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha completat el trasllat de la gestió ferroviària i la supervisió d'estacions de la línia Llobregat-Anoia al centre de comandament integrat de Rubí. D'aquesta manera, s'unifica la gestió de les dues principals línies de FGC (la Llobregat-Anoia i la Barcelona-Vallès), cosa que permet optimitzar recursos tecnològics i humans.

Des de l'any 1995 i fins ara, la gestió de la línia Llobregat-Anoia es controlava des de les instal·lacions de Sant Boi.

El centre de comandament integrat de Rubí, inaugurat l'abril del 2008, va suposar una inversió total de 3,2 milions d'euros i disposa dels darrers avenços tecnològics. Fa 1.000 m? i pot acollir un equip de treball de fins a 20 persones. Des d'aquest centre ara mateix es gestiona la circulació de trens de les 12 línies dels FGC a Barcelona-Vallès (L6 Reina Elisenda, L7 Avinguda Tibidabo, S1 Terrassa, S2 Sabadell, S5 Sant Cugat i S55 Universitat Autònoma) i a Llobregat-Anoia (L8 Molí Nou, S33 Can Ros, S8 Martorell, S4 Olesa, R5 Manresa i R8 Igualada). També s'hi controla el funicular de Vallvidrera i les 74 estacions de les dues línies, amb 120 ascensors, 70 escales mecàniques i més de 1.500 càmeres de seguretat.