Monistrol de Calders ja té gegants. Ahir a la tarda es van batejar les dues figures que tenen una doble identificació amb la història passada i present del poble.

Els gegants són el Llúpol i la Rabassola que són l'encarnació d'una llegenda del municipi que es va posar en escena just abans del bateig dels gegants que va anar a càrrec de l'actual mossèn del poble. Així, el Llúpol, que estava apadrinat per la Griselda i el Tallaferro (els gegants de Castellterçol) representa un monjo del segle XII que elaborava una cervesa, amb una recepta secreta que no va voler revelar mai tot i les pressions amenaces del senyor de Calders per aprofitar-se'n. La seva imatge està inspirada en el que durant molts anys va ser mossèn de Monistrol, Pere Fradera.

Per la seva banda, la geganta, feta a imatge de la Cisca de Cal Güell, batejada amb el nom de Rabassola i apadrinada per la Coloma i l'Andreu de Castellcir, representava una antiga trementinaire de la mateixa època que Llúpol. Després del bateig els gegants van fer un cercavila pels carrers de la població.