Divendres va tenir lloc el primer sopar de cantadors a Berga amb l'objectiu de recuperar caçons tradicionals del Berguedà. Hi van participar reputats cantadors de la comarca com Maria Antònia Pujols, Francesc Ribera, cantant dels dissolts Brams, o Marcel Tuyet i de la resta de Catalunya, com Ramon Manent d'Osona.

A banda d'experts en cançons populars, també hi van intervenir aficionats, que es van anar sumant al llarg de la celebració amb repertoris de cançons populars, tradicionals de taverna, de cantautor o corrandes de l'actualitat sobre personatges mediàtics com l'actual presentadora del temps a televisió espanyola, Mónica Lòpez.

Aproximadament 50 persones es van reunir a Cal Nen per emular la tradició d'acollir la colla dels rics i pobres o fabricants i treballadors al restaurant quan encara no hi havia televisió. El nombre de participants és un dels aspectes que destaca Quirze Grifell, coordinador de l'esdeveniment, i que fins al sopar no es va acabar de concretar. El balanç dels organitzadors de la primera edició és molt positiu, i Grifell assegura que tenen voluntat de repetir l'any vinent el sopar i "consolidar-lo com una trobada per a cantadors" cada juliol. Grifell va posar en relleu l'esforç de la primera vegada ja que "havia de sortir rodó", per donar-ho a conèixer en les edicions vinents.

Altres activitats que són paral·leles d'aquest caire que va assenyalar Grifell són la gravació d'un disc amb cançons del Berguedà per tal "que no es perdi el patrimoni oral i material"i també editar l'any vinent un llibre que reculli tota la poesia popular berguedana.