L'empresa Petroleum Oil & Gas España S.A, filial de Gas Natural, està pendent d'un permís definitiu per investigar la possible presència d'hidrocarburs al subsòl de Navàs, Balsareny i Sallent. Va ser aquesta empresa la que va fer la sol·licitud d'investigació al Departament d'Economia i Finances el mes de novembre passat. A partir d'aquesta demanda, es va obrir un període d'exposició pública perquè altres empreses interessades hi poguessin optar, però no ho va fer cap més empresa. Segons fonts de Gas Natural, ara s'està pendent d'aquest permís definitiu per poder iniciar els treballs. La investigació es basa en uns estudis previs que indicarien l'existència de gas natural en aquest territori.

Gas Natural confia que el permís definitiu del Departament d'Economia i Finances arribarà passat l'estiu i que a partir de llavors es podran iniciar els treballs d'investigació per establir si hi ha un jaciment d'hidrocarburs al subsòl d'aquests tres municipis i quina és la seva dimensió per avaluar si és econòmicament rentable explotar-lo.

Gas Natural va adquirir l'empresa Petroleum Oil & Gas España S.A. l'any 2006 i és una empresa que està especialitzada en la investigació i prospecció d'hidrocarburs. En l'actualitat, Gas Natural no explota cap jaciment de gas a Catalunya i a tot l'Estat només n'hi té un a Andalusia, que representa només l'1% del consum total que es fa d'aquest recurs energètic.