Està previst que en el ple extraordinari de dijous sigui debatuda i aprovada aquesta proposta. La ciutat de Berga li pertoquen gairebé tres milions d'euros.

El Fons Estatal d'Inversió Local del Ministeri d'Administracions Públiques vol repartir 8.000 milions d'euros entre tots els ajuntaments de l'Estat en funció de la població de cadascun dels municipis beneficiaris de l'ajuda. L'objectiu: promoure la realització d'obra pública i d'inversions que generin ocupació amb la finalitat de reactivar l'economia durant el 2009.

A Berga, els pertoquen tres milions d'euros. L'alcalde de la capital del Berguedà, Juli Gendrau, ha destacat que l'equip de govern ha hagut de desestimar obres com ara la construcció de la nova escola de música, ja que el període màxim d'execució de les obres està limitat a 10 mesos.

L'equip de govern ha fet una proposta amb vuit obres entre les quals destaca especialment l'execució de les obres de condicionament del pavelló vell. La resta dels projectes que es pretén tirar endavant amb l'ajut estatal són millora dels accessos a la ciutat de Berga a les zones de les rotonda de l'institut i de la Font del Ros, millores a la plaça de Sant Joan, condicionament de l'espai de la plaça Mas Ribera, obres a Cal Rosal, millora de l'enllumenat del Passeig de la Indústria i arranjament de les escales a la zona de l'escola de Sant Joan.