12 de maig de 2019
12.05.2019
Regió7
ENTREVISTES ALS CANDIDATS

El candidat del PP a l'alcaldia de Manresa: «El 155 és una mesura molt radical»

Joan Comas afirma en l'entrevista als candidats de Regió7 que li sap «molt de greu la situació dels polítics empresonats»

12.05.2019 | 20:31
El candidat del PP a l'alcaldia de Manresa: «El 155 és una mesura molt radical»

Tot i formar part del partit que va impulsar l'aplicació de l'article 155, el candidat del PP a Manresa, Joan Comas, considera que aquesta mesura és "molt radical perquè fa mal a Catalunya i fa mal a Espanya". Així ho ha afirmat aquest dimarts en una entrevista emesa per Regió7 en directe a través de Facebook i en la qual Comas també ha s'ha desmarcant de la línia dura del seu partit i s'ha mostrat contrari a l'empresonament dels líders independentistes catalans. "Em sap molt greu la seva situació i els desitjo molta sort", ha dit.

Durant l'entrevista, Comas ha desgranat les propostes que el PP té per Manresa, però també ha incidit en la relació Catalunya-Espanya. "Em declaro catòlic practicant i sempre he pensat que les coses 's'arreglen parlant i a poc a poc", ha dit, i desitja "de tot cor" que la situació "complexa" actual, "s'arregli bé".

"Dreta" és una etiqueta que el candidat popular rebutja per a la seva formació, que prefereix titllar de centrista i assegura que els vots que recullin serviran per evitar "que l'extrema dreta pugi" a la ciutat, en referència a VOX.

Del programa electoral, el popular considera que Manresa és una ciutat mancada d'higiene als carrers. Per això proposa millorar el servei de neteja. També té un ull posat en el trànsit i afirma que a la capital del Bages, "a les hores punta, hi ha un caos desbordant". Creu que habilitant més punts de zones de càrrega i descàrrega pels transportistes que poden obstaculitzar el trànsit, s'aconseguiria "una bona circulació als carrers". Quan a la zona blava de de Manresa, diu que és una de les més cares d'Europa i proposa una reducció del 40% de les places.

Sobre la seguretat, Comas contempla posar càmeres de seguretat "en alguns dels punts més conflictius de la ciutat per reduir el vandalisme" i "ajudar en la protecció de la ciutadania". I un altre punt destacat del seu programa electoral és la reanimació de la zona del Barri antic amb la promoció d'iniciatives privades, com per exemple un «bingo» o una sala de jocs.

En l'àmbit de l'educació, al popular li agradaria que a Manresa es poguessin cursar estudis universitaris en diferents idiomes, per guanyar una major diversitat lingüística.

Defensa de la «família tradicional»


Tot i que Comas està a favor que hi hagi diferents models de família, el candidat del PP ha expressat la seva aposta pel model de "família tradicional" i la necessitat d'incrementar les ajudes econòmiques, especialment a les famílies nombroses. "A Suècia a partir del tercer fill té gairebé tres vegades més d'ajudes", constata, i afegeix que les famílies "fora" del model tradicional han de rebre les mateixes ajudes: "Siguin blanques, negres, roses o marrons, una família és una família".

Les entrevistes als candidats a l'alcaldia de Manresa continuen aquest dimecres, a les 18.30, amb una conversa amb Anna Querol, de Manresa en Comú.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook