De totes maneres ahir es va poder sentir Amic David, Penya Blaugrana Manresa (escrita coincidint amb els 50 anys), Un sentiment (la seva primera peça, hi va dedicar dos anys) o Un Esclat d´il·lusions (pel trentè aniversari de l´escola de música Esclat). «Miro d´escriure unes sardanes balladores. Amb moments de protagonisme de la tenora», deia Viladrich per descriure-les. «De tot el procés me n´ocupo jo: de la melodia, de l´harmonia, la instrumentació... N´estic molt satisfeta del resultat».

Tot i que el disc s´estrenava, totes les sardanes ja havien sonat en d´altres ocasions. L´única que encara no ha presentat en públic és la que ha dedicat al Grup Sardanista Tamborí, de Sant Pere de Ribes. L´estrena serà al maig.

El programa del concert d´ahir a la nit al teatre Conservatori també estava previst que inclogués peces de Manel Saderra Puigferrer, Pere Rigau, Joan Pons, Agustí Borgunyó, Ricard Viladesau i Joan Domènech Moner. La batuta de la direcció musical de la cobla Montgrins la va portar Martí Camós. Les presentacions eren a càrrec de Josefina Espinalt.