La capella ardent de Humet s'instal·larà avui en el Tanatori dels *Corts de Barcelona, on demà a les 13 hores se celebrarà una cerimònia. Després serà traslladat a Navarrés, a València, la seva localitat natal, on se celebrarà el dimecres a les 12 hores una missa funeral i després serà enterrat.

En pau i acompanyat de tota la seva família, segons un comunicat remès per Marrasé, Humet va mostrar fins al final un estat d'ànim "positiu i serè", del que va donar mostra durant tota la seva vida.

Va expressar fins al final la seva satisfacció, davant l'adversa situació, al tenir temps d'acomiadar-se dels seus familiars i amics propers. En tot moment es va sentir reconegut i agraït per la "impressionant" resposta dels seus companys de professió i amics, al costat del "allau d'afecte" de tots els seus seguidors, que li han mostrat la seva solidaritat.

Humet va néixer el 4 de gener de 1950 a Navarrés, encara que poc després es va traslladar al costat dels seus pares a Terrassa (Barcelona), on vivia la seva família. Fill d'un industrial del sector tèxtil, va estudiar en l'Escola Pia de Terrassa, i en 1968 es va traslladar a Barcelona per a estudiar Arquitectura.

Seduït per l'art del cantautor Joan Manuel Serrat, al costat d'altres artistes, va decidir que volia dedicar-se a la música, i va abandonar els seus estudis. ALS 18 anys va cantar per primera vegada en un teatre de Terrassa, al costat de Serrat.

Va actuar durant dos anys com telonero de Lluís Llach, i va signar el seu primer contracte discogràfic en 1970 amb Columbia, amb l'obra 'Fulls'. En aquesta època van néixer cançons com 'Gemma', 'Busco una flor' i 'Tonades'.

El seu primer disc en castellà va ser 'Diàlegs', que va gravar amb la discogràfica 'Movieplay', seguit de 'Aires de ciment', en 1977.

Entre altres treballs, va gravar 'Fins que el silenci veu' (Fins que arriba el silenci), 'Cal viure', d'on va destacar la cançó 'Clara', i 'Només vaig baixar a comprar tabac', el seu últim treball, de 2004.

HOMENATGE

Una vintena dels grans cantautors catalans homenatjaran a Joan Baptista Humet el dimarts 16 de desembre en el Teatre Nacional de Catalunya en un espectacle la recaptació íntegra del qual es destinarà a la família del cantant.

Actuaran Núria Feliu amb el arreglista Francesc Burrull, Maria del Mar Bonet, Marina Rossell, Joan Manuel Serrat, Lluís Llach --tocarà al piano les seves dues peces--, Víctor Manuel, Ana Belén, Moncho, Jaume Sisa, Pi de la Serra, Guillermina Mota, Joan Isaac acompanyat de tres músics que van treballar amb Humet --Joan Eloi Vila, Enric Colomer i Josep Maria Francino-- i el grup Pegasus.