Tot i que l'acord encara no està signat, l'actor està negociant la seva participació.

Com ja avançava 'Variety', l'actor malagueny ha confirmat aquest dimecres a Nova York, que hi ha moltes possibilitats de que protagonitzi aquest 'biopic' independent, que portarà per nom 'Dalí' i que es basa en un guió de Jeremy Walters. El film barrejarà música, imatges reals i seqüències per ordinador per capturar la imaginació i els colors del pintor de Figueres.

Simon West, realitzador entre d'altres de 'Lara Croft: Tomb Raider' o 'Con Air',treballa des del 2003 en aquest projecte, que produirà ell mateix i Media 8 Entertainment, que ja ha venut el film a Europa. La pel·lícula explorarà com Dalí va conquerir els EUA i el món amb el seu geni surrealista i amb moltes dosis de provocació. També se centrarà en la relació del pintor amb Gala, la seva esposa i musa.

L'actor, que aquest dimecres ha participat en una xerrada a la seu de l'Institut Cervantes de Nova York on avui serà presentat com a nou membre assessor del consell d'aquest ens, ha reconegut que al principi va dubtar a interpretar Dalí fins que una prova de càmera el va convèncer. Des de llavors, l'actor malagueny està estudiant la vida i obra del pintor, llegint 'tot el que el pintor va escriure, com els seus diaris, i també he vist tot el que es va filmar d'ell', va dir l'actor.

El rodatge està previst que comenci a principis del 2009 a Espanya i Anglaterra. Abans, però, haurà de superar alguns obstacles com la possible vaga d'actors a Hollywood o la crisi econòmica.

Aquest no és l'únic film al voltant de la figura de Dalí. L'actor Al Pacino interpretarà el geni empordanès a 'Dalí & I: The Surreal Story', dirigida per Andrew Niccol, i Robert Pattinson s'ha ficat també en la pell de Dalí a 'Little Ashes', de Paul Morrison, que relata l'etapa de joventut i els amors del pintor.